DİN ŞİİRLERİ

DİN ŞİİRLERİ

Eşref İnanç

Beyin bir kapalı kutu; keşfedilmemiş bir sandık!
Orada yetişir, beslenir; seni aldatan mantık!
Mantıkla dini bir kefeye koyan, inanki zındık!
Din mantığın değil, din ALLAHındır böyle bilesin.

Müslüman kardeşim, mantıkla varamazsın menzile!
Seni dinden koparmak için, düşünülen bir hile!
..

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

İlah Mı Allah Mı?

“La ilahe İllallah! ” (İlah yok Allah var!)
Aracı ilahlar, kalkmadıkça bu hakikat anlaşılamaz! Bu aracı ilahlar da yine insanlar hatta "Orta çağ" efendileri ve bir yığın şeyhler ve avanesi; daha eskilerde ise tapınak rahipleri... Yani "La ilahe illallah" İlah yok Allah var! İnsanların ise başka insandan ilahları, efendileri var hatta bu çağda bile halen yaşamıyor onlar. Aracılar, "İlah"; anlasanıza artık!

İbrahim peygamberin Güneş'e bakıp bu "İlah" olmalı demesi sonra Güneş batınca "Batanı istemem! " demesi gibidir ilah inancı! Yani ilahlar kalkacak, Allah inancı kalacak. Bu doğal işleyiş, nereden bakıyor insanlar sizce! Orta Çağ'dan öğrendikleri saçmalıklarla yol almaya çalışan, debelenenler var.

..

Devamını Oku
Bilal Geniş

Y-Klöver övernaturliga krafter -014-Sweden

Vet ni.....
Klöver övernaturliga krafter.....


Ditt hår såsom natursilke....
..

Devamını Oku
Mehmet Tevfik Temiztürk

Din ve ahlak yok ise merhamet dışlanıyor,
Alın teri kalkıyor, hırsızlık yayılıyor...

Din ve ahlak yok ise masumlar eziliyor,
Merhamet yok oluyor, toplum zalim kalıyor...

Din ve ahlak yok ise Âlimler gizleniyor,
..

Devamını Oku
Mehmet Tevfik Temiztürk

ALLÂH (c.c.) ’ın varlığını, din vahiyle bildirir,
Dinde Rab bir değilse, bu din din değil, şirktir…

(1996)
..

Devamını Oku
İhsan Şahin

Uyansana Müslüman din elinden gitmeden




Allah’ın katında din,yüce İslam değil mi
Hak Teala hükmüdür kim çıkardı hutbeden
..

Devamını Oku
Dinçer Çankaya

Hayvandan zekasıyla ayrılan ve yüce varlık olarak nitelendirilen şerefli kılınan ey insan!
Hangi yağmur temizleyebilir elinde ki kanı.hangi ırmak. hangi deniz haydi söyle
bakalım ey acı bilmeyen Allah tan korkmayan sen Allah u ekber diyerek zalimce vahşice
kafasını kestiğin o küçük rojavalı çocukların acısını feryadını ve rojava nın ağıdını hangi rüzgar susturacak hangi teselli evet söyle hangi din emretti bunu sana hangi kitap hangi peygamber.....
Ey zalim yaratık yeter dünyayı acıttığınız ve insanlığı kirlettiğiniz söyle bu neyin cihadı
müslüman kanını akıtmak müslümanın ırzına geçmek neyin cihadıdır hangi dinde var
hangi peygamber yaptı bunu ey zalim zorbedar müslüman kızları cephede cihad uydurmasıyla nikahlamak ve günlerce kullandıktan sonra katletmek ey alçak bu hangi dinin teorisi hangi inancın göstergesi alçak zorba canavar sana destek verenlerde senden farksızlar......
..

Devamını Oku
Mehmet Tevfik Temiztürk

Din ile şaka olmaz, sense güldürüyorsun,
Düşüncesizliğinle, küfre götürüyorsun…

Bilmemen özür değil, ilim öğrenmen farzdır,
Din için ettiğin laf cehenneme vardırır…

Din batıl dahi olsa din ile eğlenilmez,
..

Devamını Oku
Mehmet Tevfik Temiztürk

Din, ince ayar gibi arkasında ALLÂH(c.c.) var,
Din, kulun yüreğinde sağladığı büyük kâr…

Din, seni uyarıyor yanlışsa yapma, diyor,
Hakk’a yaklaştırıyor doğruyu emrediyor…

Din bizim ayarımız, Rab’be yaklaştırıyor,
..

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Teoloji

Teoloji: İlahiyat, Yunanca “Theos”, “Tanrı” kökeninden; tanrıbilim. Güncelde, din bilimleri!
Dini, bir bilim olarak ele almak, incelemek ile dini benimsemek ya da savunmak konusunu birbirinden ayıracak kadar bilmekte fayda var!
Tanımlar üzerinde takılmadan ve çok fazla iddialı olmadan “Din” ve ona temel olan “Tanrı” konusunu irdelemek, “Din bilimi” kapsamında herkes için mümkün!
“Din” ve “Tanrı” konusunun, insanlığın bilinç ve aklının gelişimiyle paralel olarak geliştiğini söylemek mümkün! Eski dönemlerde önemsenen ve insanların ihtiyacı olan şeylerin başında gelen güç, kudret gibi özellikleri temsil eden, “İlah” ve “İlahlık” konusu! İlk dönemlerde bu güç ve kudrete sahip olan insanlara “İnsan ilah” denilmiş, kabul görmüş! İnsan ilahların, ölmesi ya da hastalanması diğer insanların kabulünü azaltıyor, bunu aşmak veya ikna için “Yarı insan, yarı ilah” sunumu getirilmiş; daha sonraları İlahlar göğe çıkıyor ve yerde onları temsil eden “Put” ya da benzeri somut şeyler kullanılıyor. Aracılar ise yine insan! Bu alandaki aracılık, diğer insanlar ile “İlah” arasındaki bilgi ve emir alışverişi! Aracıların “Güven” konusu önem kazanıyor ve devamında aktarılan bilgilerin zaman içerisinde değişmesi konusu var!
Pagan dönemlerde “Tanrı” daha somut olarak düşünülüyor; güç, kudret sahibi ve ihtiyaçların karşılanmasında yardım istenecek bir makam! Pagan dönemlerde “İlah” hem mekan veya özellik olarak tanımlanabiliyor hem de sahip olduğu güç ve kudretin cinsine göre sınıflanabiliyor; bazı da hepsi daha kapsamlı tek olanda toplanabiliyor! “Çok tanrılı” veya “Tek tanrılı” ayrımı, “Pagan” dönemi tek başına açıklamaz! İlahların işlevleri ve güçleri üzerinden “Çok tanrılı” anlayışlar, olduğu gibi tüm güçleri tek bir çatıda toplamak da mümkün! Toprak, hava, ateş, su unsurlarına hükmetmek, ayrı ayrı düşünüldüğünde “Yer tanrısı”, “Gök tanrısı” ve diğer unsurlar için düşünülebilir! Hepsini kontrol eden için “Tek” olan da düşünülebilir! Burada önemli olan, insanlığın somut elle tutulur ihtiyaçlarının karşılanması beklentisine dair oluşan birikim! Pagan dönemi bilgi birikintisi, somut elle tutulur ihtiyaçlara dair olmuş! Yukarıda “Din” ve “Tanrı” konusunun, insanlığın bilinç ve aklının gelişimiyle paralel olarak geliştiğini söylemiştim. İnsanlık gelişince temel olan inançlar da gelişiyor! Mesela “Çok tanrı” yerine “Tek tanrı” kabulü ağırlık kazanıyor! Tanrıya veya tanrılara mekan belirlemesi de ortadan kalkıyor! “Yerde”, “Gökte” gibi sınırlayıcı ifadeler yerine “Her yerde”, “Hiçbir yerde” şeklinde daha kapsamlı ve sınırsız anlayış geliyor! Pagan dönemde somut şekil üzerinden düşünülen “İlah” veya “İlahe”, erkek ve dişi gibi cinsiyet belirlemesi ile sınırlanıyor iken bu da değişiyor ve “Eşi benzeri olmayan, doğmamış, doğurulmamış” gibi sınırsız düşünülüyor! Pagan dönemde çok önemsenen “Tanrıça”, dişi imajının ağırlık ve önem kazanmasına sebep gibi düşünüldüğünden daha sonraları “Tanrı” cinsiyetsiz düşünülüyor ve bu tepki dişiler aleyhine bir birikimi de tetikliyor! Sonraları dişiler, öğretilerde eski önemini kazanamadığı gibi geriye doğru da savruluyor! Pagan dönemindeki “Din”, bu işlevsel bilgilerin birikimi şeklinde açığa çıkıyor! Sonraki aşamalarını biliyorsunuz! İnsanlık, ilk dönemlerde somut ihtiyaçlarına, somut çözüm aramış; geliştikçe, soyut ihtiyaçlarının da olduğu görülmüş ve soyut çözümler de geliştirilmiş! Kapsam, somuttan soyuta doğru genişlemiş!
..

Devamını Oku
Mehmet Tevfik Temiztürk

Din iyiliği söyler, kötülükten men eder,
Din Rab’be yaklaştırır, geriliği engeller…

Din ahlak barındırır, ahlak seni kurtarır,
Ahlaksız lanetlenir, toplumundan dışlanır…

Din bilimi emreder, cehalete karşıdır,
..

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Kutsal Savaş

Kutsallık, değer verilen ve korunan kapsamında! Kim, neye değer verip koruyor ise o, onun için kutsaldır! Herkesin değer yargısı aynı olmak durumunda olmadığı için çelişen değerler üzerinde üç durum var!
1. Durum: Herkes, birbirinin kutsal değerlerine saygı gösterecek ve ilişmeyecek!
2. Durum: Herkes, kendi kutsal değeri için savaşacak!
3. Durum: Herkesin kutsal değeri kendince olduğundan kimse diğerinin kutsal değerini, kabul etmek, saygı duymak, kötülemek veya engellemek konumunda olmayacak!
Şıkları irdeleyelim.
..

Devamını Oku
Ahmet Kemal

İSLAM VE BİLİM

Bilim İslam’da en önemli konu. İslam’ın ilk emri ‘oku’. Buna rağmen Müslümanların ilimle bağı günümüzde pek öyle sıkı fıkı görünmüyor. Oysa Peygamber Efendimiz (sav) mescidini medreseye çevirmişti. Hele Ashab-ı Suffe denilen yüce kişiler ilimle meşgul olmaktan fakir düşmüşlerdi.
İlim yolunda fakr-u zarurete düşmüş olan bu topluluk İslam’ın yayılmasını, kökleşmesini, sağlam temeller üzerine kurulmasını sağlamıştı. Bu medresede ne ilimler öğrenilmiş, ne sağlam tefekkür tesisi edilmişti. Bu kutlu medresede yetişen yüzlerce insan bir ışık olup dünyayı aydınlatmıştır.
Bu medresenin müderrisi Hz. Peygamber (sav) idi. Ve her anları ilimle dolup taşıyor, ilimle din at başı beraber yürüyordu. Onlar bilmedikleri bir öğretiyi uygulamıyorlar aksine güneş gibi gördükleri, apaydınlık bildikleri, ilmek ilmek ördükleri dini yaşıyor onu hayat haline getiriyorlardı.
Oysa bu gün Müslüman inandığı dinin gereklerini bilmeden uygulamaya çabalıyor, bilmediği için tam anlamıyla uygulayamıyor. Yarım yamalak öğrenilen din yarım yamalak yaşanıyor ve gelecek nesillere aktarılamıyor. Oysa binlerce tefsiri bulunan Kur’an anlaşılmak için raflarda bekliyor. Dini en iyi anlatan Hadis kitapları unutulmuş, dinin ahkamını öğreten Fıkıh kitapları terkedilmiş. Hele dinin en iyi örneği Peygamber hayatı olan siyer kitapları unutulmuş. Üstüm ahlak sahibi zatların hayatını anlatan menakıp nameler okuyucusunu bekliyor.
Bu gün İslam adına nesillerin bildiği fazla bir şey yok. Gençlere niçin, neye ve nasıl inanacakları anlatılmıyor. Yıllarca kuru bir din dersi hiçbir yaraya merhem olmamıştı. Şimdi öğretilmek istenen derslerin de inkar fırtınası karşısında pek bir şey ifade edeceği sanılmasın.
..

Devamını Oku
Mehmet Tevfik Temiztürk

Rab’bimiz vahiy eder, peygamberlerse alır,
Ümmetlere bildirir, din diye adlandırır…

Dinin sahibi ALLÂH(c.c.) peygamberler elçidir,
İnsan varsa din vardır, din bize gereklidir…

İman veya ibadet, terk edilemez şeyler,
..

Devamını Oku
Erkan Gümüşsoy

Satılmış ve satılmışlıkların göbeğinde yer alan sevgili ülkem seni üç beş kuruşa satmaktan çekinmeyen babam da olsa al aşağı etmek farz değil de nedir? Bana söyler misin? Sözüm ona yanlışı yanlış olduğunu bile bile,sırf eş dost hatırana sırf siyasi arenada bir yer kapmak bir iş güç kapmak uğruna doğru söylediklerini ısrarla savunan kimseler görünüşte bu memleketin evladı olsalar bile ben o zihniyetin ürünü mahlukatları ne yurttaş ne de soydaş olarak kabul ediyorum.Yıllarca bu ülkede insanları arasına siyasi sınırlar çektiler? Sözüm ona kendilerini dindar olarak niteleyen kimseler ortada attıkları nutuklarla din elden gidiyor diye kendi çıkarlarının kendi menfatlerinin padişahı oldular.Özünde sözünde emperyalizmin uşağı olan kafaları yabancı idoloji ve yanlış fikirlerle donatılanları ya ne yapmalı,görünüşleri milliyetçi,vatan perver,Atatürkçü ama içlerinde Cheguara rüzgarları esiyor onlarda bu ülkeyi germek için sürekli laikliği gündeme getiriyorlar soruyorum? Din elden gidiyor deyip din sömürüsü yapanlarla Dıştan Atatürkçü görünüp Kominist devrim yapmaya çalışanlar bu memleketin değer yargılarıyla oynamıyorlar mı? Bu zihniyetin savunanlar değil rejimi yıkmak,rejim ve din tehlikesinde söz ederek devleti yıkmaya kalkanlar arasında yerlerini alıyorlar.
Sevgili Kardeşlerim;
Tehlike sinsicedir ve bu ülke üzerinden oynan oyunlar ya din üzerinden ya da laiklik üzerinden oynanmaktadır bu tür oyunlara karşı akıllı olmak ve bu oyunları sahneye sürenlere karşı,tedbirli davranmak gerektiği kanısındayım
Milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayan toplumlar yıkılmaya mahkumdurlar; Bu ülkeye birşey olursa hepimiz altında kalırız. içinizde savunuduğu değerlerin doğruluğuna inanmış vatandaşlarımız olabilir; ama öncelikle kendimize bir çeki ve düzen verelim ve düşünelim yıllarca milletimin lehine olmayan değerler bana ve milletime ne kazandırdı.

DİYORUZ Kİ?

..

Devamını Oku
Sinan Karakaş

Bu din vahiy dinidir,
Bu din sahi dinidir,
Akılsızlar bilemez
Bu din dahi dinidir
..

Devamını Oku
Bilal Geniş

-0001-Ang-isip-isip-2038 -Filipince

Alam ba ninyo...
Ang isip-isip...


Natagpuan ko ang pag-ibig, ikaw din...
..

Devamını Oku
Yusuf Tuna

Ateistler ile fikir mücadelesi ettim,
Ömrüm din düşmanlarıyla mücadeleyle geçti.
Dünya malına kanmadım Allah yoluna gittim,
Ömrüm din düşmanlarıyla mücadeleyle geçti.

Yüce Allah'tan başka hiç kimseye kul olmadım,
Din düşmanı olanlardan korkup geri kalmadım.
..

Devamını Oku
Abdullah Yaşar Erdoğan

DİN

Din! ...
Kelime kökeni bakımından, hükmetmek,
Ceza ve de ödül, yönetmek, üstün gelmek,
Hesaba çekmek, bilmek, hesaba çekilmek,
Kur’ân-ı Kerim’de çok yerde geçmekte DİN...
..

Devamını Oku
İlyas Ateş

Garibanlara vurmayın
Hırsızın yanda durmayın
Soysuzları kayırmayın
İşte bu din ne ararsın
***
Domuzları kayırmayın
Yoksulları ayırmayın
..

Devamını Oku