Neden niçin sormadan,
Kedini hiç yormadan,
Aklından geçen onca soruya,
Doğru cevap aldın mı?
Ağzını bile açmadan,
Gözlerinden anlayan,
tozlu bir şemsiye durur
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Devamını Oku
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Dizeleriniz bana kendi formül isimli $iirimi animsatti okursaniz sevinirim saygilar cemile karabulut
Aslında bu şiir hece tarzına çok yaklaşmış. Her iki şiir akımının da özelliklerini bünyesinde taşıyor.
Ancak serbest özelliği ön planda olduğu için ona göre bir yorum yazacağım.
Sevgili Kardeşim sayın: Zahide Handan Erengil'e sevgi ve saygılarımla...
Bu şiiriniz hakkındaki kişisel görüm: Gerektiği yerde gerektiği kadar mısra kullanılarak yazılmış NEFİS bir şiir olmuş.
Arkasında vezin ve kafiye desteği bulunmayan Serbest yazılan şiirlerin bir sanat ve edebi değer taşımasını sağlayacak tek etmen vardır. O unsur da şiirdeki mısraların duygu ve düşünceyi ifade ederken, anlam yüklü olması ve en etkili biçimde bu duygu ve düşünceyi ifade edebilecek donanıma sahip olması gerekirken, Duygu ve düşüncenin şiir metninin bütün yapısına etkin biçimde hakim kılınmasından geçer. Elbette bu da: Duygu ve bilgi yoğunluğunun, kültür birikimi ve doğuştan gelen edebi bir yetenek ile uyumlu ve ahenkli birlikteliğini gerektirir.
Şiir hem vezinsiz kafiyesiz yazılacak, hem de duygu ve ifade etme fakiri mısraların bir araya getirilmesi ile oluşturulacak, üstüne üstlük bir de, aşırı duygu yüklenimi ile çöken mısra yanında duygusuz ve ifadesiz kaldığı için ayağı yere basmayan havada uçuşan mısralar bulunacak; o zaman da : Bülbülün tahtında bülbülün nağmesi işitilmez olur.
Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda: Sizin bu şiirinizin tamamına hakimiyetinizi ve şiire ustalıkla yön verişinizi, Duygu ve düşüncenin şiir metninin tamamına etkili ve anlamlı olarak ustalıkla aktarış üslubunuzu kutlarım.
Beğenerek ve saygı duyarak okuduğum bu şiirinize şu ana kadar puan verilmemiş. İlk Tam puan Tekirdağ'dan Tam Puan geliyor.
Kardeşimin sayfasına başarılarının devamı dileği ile sevgi ve saygılarımı getirdim. Lütfen kabul buyurunuz.
Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
Dr. İrfan Yılmaz. -TEKİRDAĞ.
Ölümle kucaklaşmak,
Dileyin hiç oldu mu?..._ölümle kucaklasmak istemedigimiz ama vazgecilemez dilegimizdir degerli saire kiymetli dost!
güzel bir muhasebe.hangimiz tüm soruları doğru cevaplayabilir ki?kutluyorum.
Bu şiir ile ilgili 4 tane yorum bulunmakta