Devlet nedir diye sorulduğunda bazıları kendi düşüncesine denk gelecek tarifler yapmaya çalışırlar. Fakat en uygun klasik tanımı ise ‘bir sistemin sürdürülebilmesi için oluşturulan baskı aygıtıdır’. Bu sınıflı toplumlarda bir sınıfın diğer sınıflar üzerindeki baskı ve tahaküm aracıdır diyede tarif edilebilir.
Sömürünün ve sömürülenin olduğu her tolumda; ki bu ilişkisini devam ettirebilmek için devlet kendine bağımlı ve tabi yurtaşalar ister. Bu yurtaşlar itaatkar, her söylenene boyun eğen, farklı olmak istemeyen, kendi halinde yaşayan, sadık yurttaşlardır bunlar. Bunun dışında oluşabilecek her şey devletin tepkisi dahilindedir. Bu devletin şekli veya ismi ne olusa olsun sömürülenler ve sömürenler açısından değişmez.
Bu bağlamda Komünizm öcüsüyle şekillenen Türk devleti ezilen ve sömürülenlerden istediği bu milliyeçi yapı karşısında sessiz sedasız boyun eğme ve itihattır. Öyleki insanlar kaderine razı bir sekilde, işi kaderciliğede bağlıyarak yaşamlarını sürdürmeli. Aksi halde devlet düşmanı hain olarak damgalanmak içten bile değildir. TC kuruluşundan bu yana bunu örnekleyen çok acı olaylar yaşanmıştır.
Farklılığını ileri sürdüğün anda devlet tependedir ve hain bozguncusun;
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum.
Uzak durur muyuz hiç biz,ku$kun olmasin dost...
$air;
insanliktan soz etmi$,kulaklarimi kapatirmiyim hiç..
el vermek isterim insanlik yolunda gidenlere $air dost
o insanlik yolunuzdan bana da bir yer,verir misiniz.?
selam dost dedim olanina,i$im olmaz dedim o,yobazlarina.
Saygilar....
du$unen bilgedir,
du$unmeyenlerin adini siz koyun,kulak ver bu dilege...
Kamil Kemal
Bu şiir ile ilgili 1 tane yorum bulunmakta