Demokrasi bilinci Şiiri - Hekim Coşkun

Hekim Coşkun
181

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Demokrasi bilinci

Ülke gerçekliğimizin kısa bir analizini yaptığımız da demokrasi yoksunu olduğumuz şamar gibi yüzümüze çarpıyor ya kimin umurunda! ! !
Demokrasi bilincine, aklıma gelen bazı fotoğraflardan örnekler vererek söze başlayayım istiyorum. Ancak vereceğim demokrasinin evrensel kavrayışıyla ilgilidir. Yaşadığım ülkede ne yazık ki bunlara benzer fotoğrafları ben görmedim gören varsa, bu konuda örnekler verecek olan olursa çok sevinirim.
Fotoğraflardan söz açılmışken hemen Çin’in özgürlük meydanında tankların önüne geçip tüm dünyaya yılın fotoğrafı olarak resmedilen gencin demokrasisinden ve bilincinden başlayalım önce.
Aslında bize uzak UZAKDOĞU ülkesinden, çok önemli dersler aldık, Gerilla savaşından tutun da DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR anlayışına kadar hemen her şeyi örnek aldık. Son olarak ekonomisinden korkar olduk. Amerikan dolarının önemli bir kısmını elinde tutan bir ülkenim adına ne derseniz diyin, NE ALRISANBİRMİLYON a aldığımız her şey gibi ucuz diye küçümsedik ama ihtiyacımız olduğunda da ilk ona koştuğumuz bir ülke.
Hem Amerikanın korku ve tedirginliğini biz niye yaşarız oda ayrı bir konu. Yoksa küçük Amerika olduğumuz yolundaki söylemler bu korkumuzu körüklüyor mu?
Çin’i savunmak anlamına değil. Oradaki devrim ve demokrasiyi ülkemize İTHAL ETMEK adına da yazmıyorum.
Sadece demokrasi bilincimizi karşılaştırma adına yazıyorum.
Bize uzak bu ülkede tankların önüne geçerek dünyaya demokrasi dersi veren genç adam dan tüm dünya dersler çıkardı, Türkiye solu hariç.
Demokrasi tarihi kahramanlıklarla doludur elbette.
Ne acıdır ki ülkemiz demokrasisi (yüzüncü yıl) ONUNCU YIL MARŞI GİBİDİR.
Her on yılda bir ASKERİ darbeleri gerek davet ederek ve gerekse de ABD nin oğlan generalleri tarafından kesintiye uğratılarak, zaten LÜTUF olarak verilen haklar askerler tarafından geri alınmıştır.
Yine ülkemizde Avrupa Birlikçi bazı solcuların KOPENHAK Kriterlerinin uyum paketi içinde Türkiye’ye kazanımların olacağından yola çıkarak BİZ DEMOKRATİKLEŞEMİYORSAK BARİ İTHAL EDELİM anlayışındadırlar.
Zaten Türkiye demokrasi tarihi de Ceza ve Anayasası gibi birilerinden ŞABLON olarak alınmış ve bu ŞABLON a uydurularak, insanlarını kendine yabancılaştırmış, yabancılaştırılmış bir toplum yaratılarak İÇİ BOŞALTILMIŞ, günü kurtarma telaşında politikalar ile de insanlar A-POLİTİZE EDİLMİŞTİR.
DÜZENE UYDURULMUŞ KAFALAR
Teklediğinde askerin AYAR çekmesi için yalvar-yakar ilenmeler\dilenmeler.
Politikanın dışında kalan ‘sol’ 100 kişiyi geçmeyen dergiler etrafında NOSTALJİ yapa dururken.
Diğer tarat da; tek ve ancak politize edilebilen VATAN-MİLLET-SAKARYACILARIN eline silah tutuşturularak ülkede yaratılan karşıtların cinayetlerinde kullandırılmıştır\ kullandırılmaya devam etmektedir.
Demokrasi bilinci; önce kendinden farklı olana ve farklı düşünene saygıyı ESAL alır.
Bu saygı insanın önce kendine saygı duymasını da beraberinde getirir.
Bir UC örnek vermem gerekirse şöyle diyeyim: Bir toplumda ŞEYTANA inanan varsa senin ikide bir şeytana küfretmemen gerekir. Eğer sen aynı toplumda yaşayan ŞEYTANA inanana saygı duymaz isen DEMOKRASİYİ hazmedemediğin anlamına gelir. Ya da demokrasiden hiçbir şey anlamadığın anlamına gelir..
Sonuç olarak:
Önce halkın\insanların kendi özgücü ve güvenine inanmak gerekiyor.
Değiştirilecek ya da yerleştirilecek inanç ve demokrasiler birlikte yaşadığımız halklara\insanlara özgü olmalı.
Ülkenin coğrafik-felsefi-sosyal ve ekonomik şartlarına yabancı olmayan bize özgü bir demokrasi yaratmak\yaşatmak zorundayız. Hem bu bize yabancı da değil.. Amerika’yı yeniden keşfetmiyecegiz de. Bize özgü yaşam biçimi içinde farklı inanış ve anlayışlarla kardeşçe EŞİT yaşadığımız zengin bir geleneğimiz var. Kimsenin tavuğuna KIŞ demeyecek bir anlayışımız ve çok zengin bir coğrafyamız var.
‘sol’ HAÇİVAT kimlik ve kişiliğinden kendini kurtarmak zorundadır.
Uygun adımlarla her ON yılda çeşitli biçim ve durumlar da kime ve neye hizmet ettiğini bilince çıkarmalı.
Ülkeyi kurtarma adına MAO nun, HOŞİMİNG in gerilla savaşında askeri taktiklerini sayfa sayfa ezbere bilmek, halk savaşının TEORİ-PRATİĞİNİ İstiklal marşı gibi ezbere bilmek yetmiyor demek ki.
Yanında birde demokrasi bilinci geliştirmek gerekiyor.
Bunun içinde işine ve çıkarına uygun darbelerde JANDARMA BİZ SOSYALİSTİS dememeli.Tıpkı; 12 Eylül darbesindeki Ülkücü\milliyetçi İYİ ÇOCUKLAR GİBİ.! ! !
İnsanın aklına OSMANLI BANKASI geliyor ya ney se:..

Selam ve sevgiler.

Hekim Coşkun
Kayıt Tarihi : 21.4.2007 01:36:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Hikayesi:


Sivil asker tartılşmasında ÇMAZLARIMIZ adına düşündüklerimdir.

Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!

Hekim Coşkun