Ankara neden başkent seçildi? Atatürk Orman Çiftliği üzerinde hukuksuz saray neden yapıldı? Dava siyasetinin niyeti nedir?
1952 tarihinden bugüne bir dava siyaseti sürüp gidiyor.
Davalarının ismini sorun ne olduğunu söyleyemezler.
12 Eylül 1980 öncesi kardeşi kardeşe sağcı ve solcu diye ikiye bölmek mi?
Irkçı siyaset yaparak ulusu bölmek mi?
Mezhep ayrımcılığı yaparak bölücülük mü?
Dava nedir?
Biat ve itaat ile kula kulluk etmek ve ettirmek mi?
Yurttaşı soyguncu sermayeye müşteri olarak satmak mı?
.
Dava bunlardan hangisi veya tümü mü?
2071 hedefi ile davanın bin yıllık bir kin ile ilgisi var mıdır?
Bop projesi eşbaşkanı olmak yeni serv projesini hayata geçirmek davası mı?
Cumhuriyetin yüz yıllık birikimlerini sermayeye satıp küresel soyguncu tefecilerin göbekten bağlı olduğu batıya karşı emir alıp taviz vermek mi?
Dost görünümlü düşman diyor ki; 1919'dan beri bize engel oluyorlar?
Bunlar kim ki bizim topraklar üzerinde hak iddia ediyorlar?
Dava bu dava mı?
Bu tehdidin bu dava ile ilgisi nedir?
Bu tehdidi savuran sınırdışı edilmemiş olmasının dava ile ilgisi nedir?
Atatürk Türk ulusunun ortak tarih bilinci demektir.
1919'u hedefe koyanlar ile birlikte hareket etmek Türk ulusuna düşmanlık etmek demektir.
İçeride bize bu düşmanlık yapanlar neyi savunmuş oluyorlar?
Osmanlı imparatorluğu millet sisteminin açılımı nedir?
Federasyon ile bölücülük müdür?
Var mı bu sorulara yanıt verebilecek bir dava siyasetini savunan ilkeli bir düşünce?
Neden yok?
Gelelim Ankara'nın neden başkent seçildiğine.
O yıllarda küçük bir kasaba. Anka küllerinden yeniden doğmak demektir. Ra ise güneşin yeniden duyduğu yer.
Yani sonsuzluğun ♾️ devriminin doğduğu ortaya çıktığı akıl, vicdanın buluştuğu mezkez.
İkinci sebep burada saray yok. Teba bir topluma karşı devrim yapmak için biat ve itaat ile kula kulluk eden ettiren saray ve sultan saltanatı zihniyetinden toplumun uzak kalmasını düşünüyor devrimin aklı Mustafa Kemal Atatürk.
Mustafa Kemal Türk olduğu için Cumhuriyet rejimi Türk ulusu ile birlik beraberlik ve bütünlüğü koruyan bir devrime kavuşuyor.
Anadolu insanlık tarihi boyunca Türk toprağıdır. Kadim bilgiler ve tarih, arkeolojik kazılar aynı dili konuşuyor zaten.
O günün şartlarında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bir mucizeyi yaşamsal bir gerçek olarak yüreklerini ortaya koyarak başarıyorlar.
Gelelim 1952'de başlayan zulüm ve 2002 sonrası saray davası adı altında intikam alır gibi siyaset anlayışına.
Mustafa Kemal Atatürk şahsi parası ile bataklık bir yeri satın alıyor ve Atatürk orman çiftliği kurarak burada örnek doğal yaşama saygılı üretim çiftliği kuruyor.
Bu mirasını da kime veriyor. Türkiye Cumhuriyeti devletine yurttaş bağı ile bağlı olan her insana.
2002'de özelleştirme talanı için babalar gibi satmak için gelenler ne yaptılar?
Hukuksuz bir şekilde Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği üzerinde kaçak saray yaptılar.
Her seçimi kazanmak için ayrı bir seçin yasası hilesini muhalefet ile birlikte yaptılar.
Bütün bu yanlışa karşı çıkan her insana düşman gözüyle baktılar kendi ortakları sonra fetö terör örgütü ile kavga ederek iktidarı ele geçirme savaşına dönüştü yıkım süreci!.
Her iki tarafta Amerikan emperyalizmi ile iş tuttu.
15 Temmuz sivil darbe yapılarak saraya saltanat düzenini rejim olarak yerleştirme sürecine dönüştü.
O güne kadar kavgalı olduğu ırkçı milliyetçi bir parti kaç derece döndüğü anlaşılmayan bir açı ile destek verdi.
Daha önce dolaylı destek açık desteğe dönüştü.
Biri proje konjonktür partisi değeri misyoner dava partisi olduğu için yollar kesişti.
Basına da yansıdı babadan oğula geçen bir niyet saray yaptıklarında vardı.
Bugün Cumhurbaşkanı'ın oğlu yedek bir Cumhurbaşkanı gibi resmi ziyaret yapıyor, siyaset yapıyor.
Buna karşı rol kapma adına harekete geçenlerde yine kendi içlerinde birbirlerine karşı bir saray kavgasına dönüşmüş durumda.
Sanki bu ülkede bu kararları Türk ulusunun bilgisi olmadan verilebilir gibi davranarak böyle bir kaygı ve bir dertleri hiç yokmuş gibi hukuksuz davranışlar sürüyor.
Bebek katili politikası Suriye bağlantılı bir oyalama.
Suriye'de aynı balkan faciası yaşatan Osmanlı padişahlarının kaybı gibi gibi bir son yaşandı.
Irak bölündü peşmerge aşireti Kuzey Irak'ta Amerika adına petrol bekçisi yapıldı.
Suriye'de işler çok karıştı. Terör örgütleri isim değişikliği yaparak aynı şekilde Amerika adına kim petrol veya doğal kaynak soygunu bekçiliği yapmak adına ve Anadolu'nun parçalanması tehdidi olarak büyütüldü.
Türk ulusu karşısında meşruiyet sorunu yaşayan tüm siyaset iç savaş denedi Türk ulusu 1952'den bu yana tecrübeli olduğu için oyuna gelmedi gelmez.
Acıyla yoğrulmuş bir ulusu başka bir acıyla esir alamazsınız.
Şimdi hileli bir savaş ve seçim yok oyunu ile toplumu yanlarına çekmeyi kitle imha silahı medya ile ısıtıyorlar.
Savaş emperyalizmin oyununa alet olmaktır.
Bunun Rusya ve Avrupa'yı karşı karşıya getirerek savaştırmak anlayışı ile de bağlantısı var.
Bizi de bu savaşın bir parçası yapmak istiyorlar.
Biz yüz yıl önce savaşımızı verdik Cumhuriyet devrimlerini yaptık bir daha savaş gibi bir cinayet olmasın diye yurtta barış dünyada barış dedik.
Bin yıllık kinin yüz yıl önce ki kuyruk acısı kinin davasının bir parçası olacak bir ulus değildir Türk ulusu.
Bu barış varken bunu kim bozmak istiyor?
Doğal kaynak soyguncusu batı.
Türk ulusu kimseye saldırmıyor.
Bize yüz yıl önce soykırım suçu atanlar Filistin'de yetmiş bin insanı soykırım yaparak yok ettiler.
Bunun üzerine Türk ulusu bu suçu işleyenler ile iş tutarak ortak olamaz.
Siyaset neden bu yapı ile bu şartlarda Hazar denizi ile Kıbrıs arasında ki bölgede bu şer yapı ile işbirliği yapmak istiyor? Siyasetin zoru ve sıkıntısı nedir?
Bu Anadolu'nun bölünmesi ve parçalanması demektir.
Türk ulusu ile bu konuda hiçbir siyasi anlayış bir zıtlaşma içine hukuksuz ve dayatma ile giremez.
Kötülük üretmenin kime ne faydası olacak?
Suriye'nin üniter yapısını bozmak kimin işine yaradı.
Emperyalizmin istediği oldu.
Emperyalizm böyledir kullanır atar.
Yönetimi ortak kolektif akıl ve vicdana devretmek ve kamulaştırma devrimi yapmak dışında kimsenin bir seçeneği kalmadı.
Bu şartlar dışında yetki almak veya başka hileli bir hukuksuzluk yapma olanağı da kalmadı.
Bin yıllık kin yüz yıl önce ki kuyruk acısı kini Türk ulusuna düşmanlık edenlerin bir davası olabilir.
🔹Önder Karaçay 🔹
Önder KaraçayKayıt Tarihi : 10.12.2025 10:17:00
Şiiri Değerlendir
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
🔹♾️ TÜRK ♾️🔹




Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!