Çiçeklerin akşamlarını
Akşamların çiçekleri
Aydınlatır..
Çiçeklerin adlarını
Birbirlerine benzemezlikleri
Adlandırır.
Zülfü kimi ayağın koymaz öpem nigârum
Yohdur anun yanında bir kılca i'tibârum
İnsâf hoşdur ey ışk ancak meni zebûn et
Ha böyle mihnet ile geçsün mi rûzigârum
Devamını Oku
Yohdur anun yanında bir kılca i'tibârum
İnsâf hoşdur ey ışk ancak meni zebûn et
Ha böyle mihnet ile geçsün mi rûzigârum
Çiçekten insana
İnsandan yaşama
Yaşamdan ölüme
Dırır kafiye zarar
Dır dır
Dırır
Kaldırımlandırır
Kucaklandırır
Dır dır
Kuşlandırır
Dişlendirir
Şişlendirir
Dır dır de olsa iyi olurmuştu
Eşlendirir
Beşlendirir gibi kafiye olurdu
Bu hali ile de güzel
Ne güzel şiir okuduk
Ruhumuza işledi
Olamaz böyle güzel şiir
Olağanüstü güzel....harika ötesi...Bir şiir ancak böyle mükemmel yazılır...
Dünyayı, yaşamorkestrasını yöneten renklendiren çiçeklerdir. Muhteşem...
Çiçekler bir şölen yaşamda,
Renklerin en büyük orkestrası..
Dursuz-duraksız çalar her insanda
Sevinci, aldanıyı, ölümü ve yası.
Bir insan,bir çiçekte yaşam bulur,bir çiçek bir insanda ölümü...
.
Işıklarda uyu,üstad...
Sevgiyle,rahmetle...
Çiçekler.. Bazı insanlar çiçeklere, gökyüzüne, bulutlara hatta doğaya fazlaca anlam yüklediğimizden yakınırlar. Oysa benim fikrimce var olmuş ve olabilecek en masum ve hassas varlıklar onlardır, tıpkı çocuklar gibi. Güzel anlamları hak ederler.
Özdemir Asâf, çağdaş Türk şiirinin özgün isimlerinden biridir. Sağlığında yayımladığı yedi şiir kitabının 'Dünya Kaçtı Gözüme, Sen Sen Sen, Bir Kapı Önünde, Yumuşaklıklar Değil, Nasılsın, Çiçekleri Yemeyin, Yalnızlık Paylaşılmaz’ bir araya getirildiği şiir kitabının ismi ‘Çiçek Senfonisi’dir. Bu bakımdan seçkiyi kutlamak gerekir. Yorumcular arası tartışmalar yerine şiirlerin eleştirilmesi, yorumlanması ve şiir severlerin bilgilendirilmesi yerinde olur düşüncesindeyim. Saygılarımla.
Rabbimiz bizden, dini konularda yani sevap işleme hususunda hırslı, azimli ve gayretli olmamızı istiyor Sinan bey. Günah ve hata işleme mevzusunda ise, azami derecede dikkatli olmamızı salık verip, eğer sürç-ü lisan ve sürç-ü kadem edersek, hiç gecikmeden hemen tövbe ve istiğfar etmemizi istiyor. İnşaallah hırsımızı Rabbimizin istediği manada ve istediği sahalarda ortaya koyarız.
Atalarımız "AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ." diye boşuna konuşmamışlar Sinan bey. Biz zanla tahminle değil, bizzat kişinin sergilediği davranışlarına ve serdettiği kelamlarına bakarız ki, sizin burada bu gün ortaya koyduğunuz eylemler ve serdettiğiniz kelamlar kendi kişiliğiniz hakkındaki en makbul delillerdir.
Şiiri tekrar okudum ve şiirin başlığında da denildiği gibi mevzusunun çiçekler olduğuna kati kanaat getirdim. Zahmet olmazsa ayni şeyi siz bir defa daha yapın ve muhtevaya bilhassa da, şiirin yarısından sonraki ifadelere iyi dikkat edin. Bel ki bu kör inadınızdan vazgeçer ve özür dileme erdemini göstermeye karar verirsiniz?
Bu şiir ile ilgili 32 tane yorum bulunmakta