Çay Şiiri - Ahmet Canıbay

Ahmet Canıbay
15

ŞİİR


0

TAKİPÇİ

Çay

Yeni çay demledim
Gel otur şöyle sedire
Keyifle yudumlayalım
Akşam ne güzel
Sarkıyor utanmadan
Yüzüklü kadına
Çıkart üstünü rahat et denize karşı
Evde kuş sesleri
Mağdur kaldırımlardan yürü
Her kavgada ezilen
Her taşta kırılan pencere önünden yürü

Sakin kalkıp gitmesini bilmiyorum

Başladım kaldığı yerden
Kaldırdım yenik eşyaları
Suçu değiştiriyorum
Gözlerine veriyorum
(gökyüzü gibiler)
Yeni demlendi çay
Bir bardak daha içer misin?
Kokun her köşeye sindi
Yatağa bak hiç bozulmadı
Ayna duruyor
Her şey eskisi gibi
Bir eksikle
Seninle...

Bu defa içimden gelmiyor

Resimlerin yerlerini değiştirdim
Her koridordan geçişimde farklı
Farklı ceza verdim ellerime
Kestim parçaladım
Dokun duvarlara
Gitme..
Yıkılsın...
Yeni demlendi çay
Son bir bardak içermiyiz

Ahmet Canıbay
Kayıt Tarihi : 19.6.2006 12:08:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Arda Candan
    Arda Candan

    Ahmet çay içer misin derken yaptığı felsefeyi anlamayanlar için yazıyorum. Bana demeyin ki neden ukalasın sadece içimden geliyor.Aynı zamanda şiir analizi yapan bir şahsiyet olarak bu şiir içinde ahmetin yapamadıkları yapmak istediklerine dair doneler taşır. Onu çok iyi tanıdığım için bu düşünceleri şiirine empoze ettiğini tahmin ediyorum.Çay her evde bulunan içilen bir sıvı.Ahmet herkesin evine misafir bu şiiriyle.Ezilenleri öne çıkaran ezik duygularla hareket etmenin neticesinde mutlaka bir çılgınlık ve direniş sergilenmesi gerektiğini savunuyor.Siyasi izleri olan şiirde mesaj şu cümlede veriliyor : Mağdur kaldırımlardan yürü her taşta kırılan pencere önünden yürü...Evet hayat devam ediyor bizde çay içmeye..ama yine de umutlu bakıyor belki kafalar gelişip genişler düşüncesiyle o da : başladım kaldığı yerden kaldırdım yenik eşyaları cümleleri anlatıyor.İçimden gelmiyor derken kastettiği kuşkularından kurtulamadığı sebebinin de kaderi baştan yazamamanın vermiş olduğu pişmanlık bu yüzden de resimlerin yerini ne kadar değiştirirse değiştirsin ellerini kesmekten hiçbir zaman çekinmediği.Yani ahmet her an her şeye hazır değişiyorum ve son bir bardak çay içerken bile yüzüm gülüyor, çünkü hepimiz kandırılıyoruz.Bu mesaj da sarkıyor utanmadan gel otur sedire çıkart üstünü kelimelerinde görüyoruz.Burda yüzüklü kadın kim ? Bu tartışılır çünkü iki anlam taşımakta.Ya şair hayatın içinden kendini soyutlamadan yüzüğe kaderini bağlıyor ya da tümüyle dışardan ben bu hayatın içinde olan kevaşeyim diyor.

    Bu şiir de bu kadar güzel yorumlanır be kardeşim.Ahmet ne kadar akıllısın ki böyle şiirler yazıp bizleri kıskacına alıyosun.Sonra da yüzümüze gülüyosun.Yüzünden gülücükler eksik olmasın.

    Cevap Yaz
  • Selçuk Yazar
    Selçuk Yazar

    ŞİMDİ BANA NEDİR BU DÜŞMANLIK DİYE TELEFONLAR GELDİ.AHMETİN AKRABALARINDAN NE İSTİYORSUN??cevabım ben düşman filan değilim.Yanlız AHMET KENDİNİ BİLEREK YAKINLARINDAN KENDİNİ ÇEKMİŞTİR.Çünkü ailece nazara inanan özellikle ahmetin akrabalarının kendisine nazar değdirdiğini ailesine NAZAR DEĞDİRDİĞİNİ,KISKANDIKLARINI Ahmetin özel hayatı hakkında çok konuştuklarını biliyorum.Ahmette son 2 -3 yıldır hep gündemde ve önde olmaktan sıkılmış o yüzden kendini fazlasıyla çekmiştir.Hala kıskanırlar arkalarından konuşurlar.Ahmet bana demişti ki annem ve babamla kavgalarımız çok oldu zamanında gençlik oluyor tabi..Ama şimdiki aklım olsaydı kimse bu tartışmalarımızı bilmezdi ve kimsenin yanında da ne ANNEMLE NE DE BABAMLA sürtüşürdüm.Bunlar hep onların istedikleri şeylerdi.Elbette insan en yakınlarıyla gün gelir tartışır ama AHMETİN YERİNDE OLMAK kaldırılması çok zor bir durumdur.

    AİLEMİ KISKANIYORLAR.......

    Ahmetin annesi ve babası yaklaşık 26 sene aşk yaşamıştır.Ne güçler ayırmaya çalışmış ne fırtınalar esmiş hayatlarında.Ama aralarındaki aşk ve bağ o kadar güçlüymüş ki bugünlere kadar gelmişler.Bende kendilerini tanıyan biri olarak hayriye ablama ve engin abime bir ömür boyu mutluluklar diliyorum....Ahmet haklı aralarındaki sevgi sadece yakınlarını değil tüm insanlığı kıskandırır..Dilimizi ısıralım..nazar değmesin maşallah...(bunları ahmet okursa diye yazmış bulunuyorum)O yüzden akrabalarına takmış bi durumum zaten yok.Yanlız ahmetin bir teyzesi var tanımanız farz olsun.Adı aklıma gelmiyor ama süper bi insan.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (2)

Ahmet Canıbay