Geçtiğimiz kış mevsiminde Ankara’ya geldiğimde merkezi Ankara’da bulunan ÇAMLIDERE VE DOĞA DOSTLARI DERNEĞİ yönetiminden bir davet aldım. Dernek Başkanımız Gazeteci Yazar Ali ÖCAL ve dernek yönetimindeki hemşerilerim beni dernek merkezinde her hafta düzenledikleri Çarşamba buluşmalarına devet ediyorlardı. Belirlenen gün geldiğinde şair dostlarımızdan hemşerim Ahmet EROĞLU ve yine dernek yönetiminden hemşerimiz Kadir CİVELEK beni Aydınlıkevler’den aldılar ve Yenimahelle’de bulunan dernek lokaline götürdüler. Dernek binasına girişimizde değerli dernek başkanımız Ali ÖCAL hemşerim başta olmak üzere; Ali GÜREL, Faruk ÇALIŞICI, Güresel EYLEN, Davut ERŞAHİN, İsmail ÇETİNER, Ümit KAYA, Mehmet YILMAZ, Hasan ERŞAHİN, Ali Fuat ATALIK, Hasan CEYLAN ve şu an tek tek isimlerini hatırlayamadığım Çamlıdereli gönül ehli hemşerilerim beni büyük bir içtenlikle karşıladılar, bağırlarına bastılar. Yıllardır gurbeti sıla bilmiş bir Çamlıdereli olarak doğrusunu söylemek gerekirse değerli başkanım Ali ÖCAL dahil bu hemşerilerimin bir çoğuyla ilk kez yüz yüze tanışma fırsatı buluyordum. O günkü toplantıya değerli hemşerimiz spor adamı ve işadamı Sami ALTUNYUVA’da kıtıldı. O akşam, gecenin ilerleyen saatlerine kadar şiirden, edebiyattan, sanattan ve spordan konuştuk, doyumsuz bir sohbet yaptık.Gerçekten böylesine gönül ehli ve Çamlıdere sevdalısı hemşerilerimle tanışmaktan ve birçok konuda ortak görüşlerimizi paylaşmaktan büyük keyif aldım.
O akşamki sohbetimiz esnasında; kurucusu bulunduğum Yeşilırmak Şiir Vadisi Grubu olarak Amasya’nın Taşova İlçesinde her yıl düzenlediğimiz, bu sene üçüncüsü yapılan ve artık geleneksel hale gelen BORABOY ŞİİR GÜNLERİ etkinliklerinden de söz edildi. Acaba böyle bir şiir ve sanat etkinliğini “Kendi memleketimiz Çamlıdere’de de yapabilir miyiz? ” sorusu çerçevesinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sonuçta 26-27 Haziran 2009 tarihinde ÇAMLIDERE ŞİİR GÜNLERİ adı altında bir şiir ve sanat etkinliği düzenlemeyi kararlaştırdık. O akşamki sohbetimizi müteakip etkinlik tarihine kadar geçen süre içerisinde sık sık dernek yönetimimizle iletişim halinde olduk ve etkinlikle ilgili hazırlıkları günü gününe takip etmeye çalıştık. 22-23 Mayıs 2009 tarihlerinde üçüncüsünü tertip ettiğimiz BORABOY ŞİİR GÜNLERİ etkinliğine derneğimiz yönetiminden Faruk ÇALIŞICI, Gürsel EYLEN, Hasan CEYLAN, Mehmet YILMAZ ve Ahmet TEZCAN’dan oluşan beş kişilik bir heyet katıldı ve derneğimiz adına etkinliğimizin onur konukları oldular. Nihayet ÇAMLIDERE VE DOĞA DOSTLARI DERNEĞİ öncülüğünde bu sene ilk kez düzenlenecek olan ÇAMLIDERE ŞİİR GÜNLERİ etkinlik tarihi gelip çattı. Amasya’daki yoğun iş programlarım ve tamamlamam gereken işlerim nedeniyle ancak etkinlik tarihinden bir gün önce izne ayrılabildim ve 24 Haziran 2009 Perşembe günü Çamlıdere’ye geldim. Çamlıdere’ye iner inmez ilk işim şair dostlarımızı konuk edeceğimiz Çamkoru İzcilik tesislerine gidip, o mekanları gezip görmek oldu. Çamkoru İzcilik tesislerinde İzcilikten sorumlu Bakanlığımız yöneticilerinden Barbaros YILMAZ ve Tesis Müdürümüz değerli hemşerim meslektaşım Yücel KAYA hocamdan bilgi aldım, son hazırlıklar tamamlanmıştı.
Etkinliğin ilk günü, yani 25 Haziran 2009 Cuma günü sabah saatlerinde yanıma eşimi ve iki kızımı da alarak Avdan Köyü önünde Çamlıdere – Çamkoru yol ayrımında Çamlıdere’ye gelecek konukları beklemeye koyulduk derken ilk görünen araçtan değerli dernek başkanımız Ali ÖCAL ve değerli eşleri, değerli hemşerim Gürsel EYLEN ve değerli eşleri ile programda güzel bir şiiri seslendiren Çamlıdereli öğrenci hemşerimiz Sevim BEKTEMİR kızımız indiler, birbirimizle merhabalaşıp kucaklaştık. Birkaç dakika sonra şair dostlarımızdan Hünkar DAĞLI kendi özel aracıyla geldi ve onun ardından da Çorumlu şair dostlarımızdan Rifat KURTOĞLU kendi özel aracıyla buluşma noktasında durdu. Aşık Kurtoğlu ile ilk kez burada yüz yüze tanışma fırsatı buludum ve böyle bir gönül dostunu tanımaktan kendi adıma mutluluk duydum. Birkaç dakika sonra da Ahmet EROĞLU ve Faruk ÇALIŞICI refakatinde Ankara’dan toplu olarak harek eden şair dostlarımız geldiler. Kısa süreli bir hoş beşten sonra hep birlikte Çamkoru İzcilik tesislerine gittik ve birlikte öğle yemeği yedik. Öğle yemeğinin ardından vakit kaybetmeden yine hep birlikte Çamlıdere İlçe merkezine geldik. Erkek katılımcılar Cuma namazı için Çamlıdere merkez camiine gitmek üzere dağılınca bayan katılımcılar Belediye Düğün salonunda dinlendiler. Cuma namazını müteakip tekrar toplanıp kısa bir şehir turu yaptık; Çamlıdere merkezinde kısa bir yürüyüş ve ardından şehir girişindeki Kamil Bostan parkında fotoğraf ve kamera çekimleri yapıldı, dernek başkanımız Ali ÖCAL burada yüksekçe bir yere çıkarak misafirlere Hoşgeldiniz dedi ve Çamlıdere hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Ardından İlçemize yeni yapılan spor sahası ve kapalı spor salonu gezildi ve en son olarak da Çamlıdere’nin manevi sembolü Şeyh Ali Semarkendi Hazretlerinin Türbesi ziyaret edildi. Türbe ziyareti esnasında, katılımcı hocalarımızın ve şair dostlarımızın hayranlıklarını gizleyemedikleri gözlemlendi. Akşam saatlerinde Çamkoru’da toplu olarak yenilen akşam yemeğinin ardından GELENEKSEL SİNSİN ATEŞİ VE OYUNUUNU izlemek üzere yine toplu olarak Çamlıdere yaylasına hareket edildi. Son altı yıldan beri ilk kez oynanan yöreye ait bu özel oyun katılımcı sanat dostları ve kalabalık bir izleyici grubu tarafından ilgiyle izlendi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren sinsin oyununun ardından, misafirler konuk edildikleri Çamkoru izcilik tesislerine döndüler ve geceyi burada geçerdiler.
Ertesi gün, yani etkinliğin ikinci günü 26 Haziran 2009 Cumartesi günü izcilik tesislerindeki sabah kahvaltısının ardından katılımcılarla birlikte Çamkoru Göleti ve mesire alanı içinde bir gezinti yapıldı. Öğleye yakın saatlerde de etkinliğin Şiir Dinletisi bölümünün sunulacağı ALUÇDAĞI FESTİVAL ALANIN’na hareket edildi. Burada katılımcı şairler ve misafirler Çamlıdere Doğa Dostları Derneği Başkanı Ali ÖCAL ve dernek temsilcileriyle, Yeşilırmak Şiir Vadisi Grubu Kurucusu Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza ATASOY tarafından karşılındı. İlk gelenler arasında İlçe Kaymakamımız Hüseyin PARLAK ve İlçe Belediye Başkanımız H. Caner CAN vardı. Öğle yemeği olarak katılımcılara ve izleyicilere Ankara döneri ve ayran ikram edildi. Çay molası ve festival alanındaki son hazırlıkların kontrolünden sonra etkinliğin şiir dinletisi bölümüne geçildi. Etkinliğin açış konuşmasını Çamlıdere ve Doğa dostları derneği Başkanı Gazeteci yazar Ali ÖCAL yaptı. Konuşmasında böyle anlamlı bir etkinliğin ilçemizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; etkinliğe destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti. Ardından programın içeriğine ilişkin konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Eğitimci Şair Ali Rıza ATASOY ve ardından kürsüye gelen Çamlıdere Belediye Başkanı H. Caner CAN konuşmalarını ansızın bastıran sağanak yağmur altında tamamladılar. Yağmurun olanca şiddetiyle devam etmesi nedeniyle programa İlçe merkezinde Belediye Düğün salonunda devam edildi. Burada konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin PARLAK, katılımcı şairlere hitaben şairane bir konuşma yaptı ve böyle anlamlı bir etkinliğin İlçemizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Etkinliğin şiir dinletisi bölümü Kızılcahamam Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Asuman ARSLAN’ın kendine özgü yorumuyla Ali Rıza ATASOY’un TÜRBE / ÇAMLIDERE ŞİİRİ başlıklı şiirini seslendirmesiyle başladı, istek üzerine programın kapanışı da aynı şiirle yapıldı. Etkinlğin şiir dinletisi bölümünde her şair kendisine ait bir şiir seslendirdi ve akşama yakın saatlerde program sona erdi.
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
Çamlıdere
Ankara’ya uzak mesafede olan Çamlıdere’ye giderken bir heyecan vardı içimde en sonunda cennetten bir köşe olan bu şirin ilçeye gelmiştik. her şeyin ötesinde bize gösterilen dostluk bir başkaydı Ali Rıza ATASOY hocam ve Ahmet EROĞLU kardeşimle yıllar öncesine dayanan bir dostluğumuz vardı onların sayesinde bu güzel ilçede 2 gün rüya gibi doğayla baş başa bir tatil yaşadık her ikisini de buradan çok teşekkür ederim.Orada bir güzel insanı daha tanıma şansına sahip olduk gülen gözleri ve o dost yüreğiyle sanki o güzel ilçe ile bütünleşmiş bir tablo oluşturuyordu evet bu tabloda Ali ÖCAL hocam bu ayrıcalıklı insanı ve oradaki tüm ekibi ben sözlerle anlatamam sadece şunu söylemek isterim bunu yolda gelirken de konuştuk her ile ilçeye bir Ali Rıza ATASOY ve Ali Öcal gibi kişiler lazım.Ahmet EROĞLU’nun genç yaşına rağmen gösterdiği performans göz ardı edilemez iyiki varsınız sizleri tanımak güzeldi.
Çamlıdere her ne kadar küçük ilçe gibi görülse de kendinden büyük işler başarmış hepimizi hayran bıraktı Çamlıdere hiçbir ilçenin ardında kalacak bir ilçe değil o kendi kültürü ve doğa güzelliğiyle ortaya çıkacak bir ilçe ..Çamlıdere’den dönerken içimden bir ses bu ilçeye tekrar geleceğimi söylüyordu.Tekrar tekrar görüp gezmek isteyeceğim bir yer ben tüm emeği geçenlere ve tüm ilçe halkına teşekkür ederim saygılarımla….
Çamlıdere
Ankara’ya uzak mesafede olan Çamlıdere’ye giderken bir heyecan vardı içimde en sonunda cennetten bir köşe olan bu şirin ilçeye gelmiştik. her şeyin ötesinde bize gösterilen dostluk bir başkaydı Ali Rıza ATASOY hocam ve Ahmet EROĞLU kardeşimle yıllar öncesine dayanan bir dostluğumuz vardı onların sayesinde bu güzel ilçede 2 gün rüya gibi doğayla baş başa bir tatil yaşadık her ikisini de buradan çok teşekkür ederim.Orada bir güzel insanı daha tanıma şansına sahip olduk gülen gözleri ve o dost yüreğiyle sanki o güzel ilçe ile bütünleşmiş bir tablo oluşturuyordu evet bu tabloda Ali ÖCAL hocam bu ayrıcalıklı insanı ve oradaki tüm ekibi ben sözlerle anlatamam sadece şunu söylemek isterim bunu yolda gelirken de konuştuk her ile ilçeye bir Ali Rıza ATASOY ve Ali Öcal gibi kişiler lazım.Ahmet EROĞLU’nun genç yaşına rağmen gösterdiği performans göz ardı edilemez iyiki varsınız sizleri tanımak güzeldi.
Çamlıdere her ne kadar küçük ilçe gibi görülse de kendinden büyük işler başarmış hepimizi hayran bıraktı Çamlıdere hiçbir ilçenin ardında kalacak bir ilçe değil o kendi kültürü ve doğa güzelliğiyle ortaya çıkacak bir ilçe ..Çamlıdere’den dönerken içimden bir ses bu ilçeye tekrar geleceğimi söylüyordu.Tekrar tekrar görüp gezmek isteyeceğim bir yer ben tüm emeği geçenlere ve tüm ilçe halkına teşekkür ederim saygılarımla….
guzel bir etkinlik zihinlerde kalici oldugundan eminim...
Bu şiir ile ilgili 3 tane yorum bulunmakta