4 çarpı 4 odada
biz 10 kişi yaşardık
bazen hır gür olsa da
paylaşmayı başardık
toprak zemin üstüne
hasır örtü atardık
Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum.
Devamını Oku
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum.
günün şairini tebrik ederim
Lafontaine masalları kadar güzel bir şiir.Yaşadığımız gerçek hayat.Evet. o güzelim eskimiş masallarımız bitti. yerine yenileri geldi. internet dönemi masalları.çöpten ekmek arama masalları.Güzel bir şiir. çocuklar içinde önemli şiirdi. beğeniyle okudum. tebrik ederim. selam size.
Şair büyüyünce hangi değerlerin nereye ve ne için gittiğini ve hangi masalın niçin bittiğini beyan etmeyi unutmuş. Yani bir insanın çalışıp çabalayarak kendi elinin emeğini yemesi bu arada hayatın ve imtihanın muktezası olarak bir kısım zahmetlere katlanması masal mıdır? Yoksa şairimiz bize gerçekten yaşadığı hayat hikayesinden bir kısım kesitleri değil de kurguladığı bir masaldan bölümler mi aktarmış? Sayın şairimiz bu soruların cevabını şiirinde vermemiş ama şimdi bizim sorularımızın cevabı olarak açıklama lütfunda bulunursa çok memnun oluruz.
tebrikler güzel şiire
Ben masalları metafizik barındırdığını düşünerek bilimimizin de kökü sayarım. Bilimin sonu olmadığına göre masalda hiç bitmez. Günümüzün masalı kurgudur. Kırsalda kurgunu kurmazsan hayatta kalamazsın. Şehirde ise kurulan kurgulara işçi ve memur olduğumuzdan içine düştüğümüz masalın farkında olamıyoruz.
Bu şiir ile ilgili 5 tane yorum bulunmakta