Bugün bütün iyi kalpliliğim üzerimde
Cümle düşmanlarımı affettim
Yediğim meyvalardan
Kokladığım çiçeklerden af diliyorum
Yerde yürürken gördüğüm
Devamını Oku
Cümle düşmanlarımı affettim
Yediğim meyvalardan
Kokladığım çiçeklerden af diliyorum
Yerde yürürken gördüğüm
Son mısralarınız yüreğim kadar kocaman duygularım kadar alev yığını
Son mısralarınız yüreğim kadar kocaman duygularım kadar alev yığını
Bu usta yüreğe bin selam göndermek gerek. Selam olsun... Harika olmuş bana göre. - UĞUR BENEK
İstanbulu'muzun güzelliklerini örtenlerden, yok edenlerden alacağımız var........ama korumak adına vereceklerimiz de var diye düşünüyorum..........tüm yüreğimle ve tam puanımla kutluyorum Ayser hanım..........saygılarımla.......Saniye Sarsılmaz
KISA,ÖZLÜ VE FELSEFİ BİR ŞİİR...
TEŞEKÜRLER...
“Akşemseddin’den Fatih’e Kadar…”
Hayatımızdan daha değerli bildiğimiz değerleri, birer birer kaybediyoruz. Hayatımız, vazgeçemeyeceğimiz tek değer haline geliyor. İlahi vahyin, varoluşun, hepimize bir bağış olarak kazandırdığı, onur ve özgürlük bahşeden erdemleri gereği gibi temsil edemediğimiz, gereği gibi yaşatamadığımız için, kendi kendimizi biz değersizleştiriyoruz, biz aşağılıyoruz. Karşı karşıya bulunduğumuz problemler, acılar, ızdıraplar karşısında; şahsi mes’elelerimizi, yükümlülüklerimizi gereği gibi yerine getirip getirmediğimizi sorgulamak yerine, bütün bunları küresel şartlara, dayatmalara bağlama rahatlığını ve kolaycılığını seçiyoruz. Karşı karşıya bulunduğumuz güçlükler, problemler bizleri teslimiyetçiliğe değil, daha coşkulu, daha yürekli, daha bilinçli bir yürüyüşe yönlendirmeliyken, tarihî dehşetin yoğunluğu karşısında, ilgisizliklerimiz ve aldırışsızlıklarımız artıyor.
Direnme ruhuna ve vicdanın diline yabancılaşıyoruz.
Bir şehrin kimlik ve kişiliği onun siluetinde gizlidir. Siluet şehrin hangi medeniyete ve zihniyete dahil olduğunu belirleyen en önemli semboldür. İslâm şehirlerinin kubbe ve minareleri, Hıristiyan şehirlerinin kilise ve çan kuleleri, Uzakdoğu’nun Budist mabetleri, hatta pagan şehirlerin tapınakları buna şahitlik eder. Modern zamanlara kadar şehirlerin siluetini tayin eden yapılar haşmetli dinî eserlerdir.
Dinin hayata hakimiyeti sona erdikten beri gökyüzüne yükselen gökdelenler seküler medeniyetin sembolleri oldu. ABD'den yayılan bir şehir ve mimari anlayışı bütün dünyayı sardı.
İnsanların bir arada en yoğun şekilde yaşadıkları sosyal mekan olan şehirlerin, kültür ve medeniyet tasavvurunu en fazla görünür kılan birimler olduğuna kuşku yoktur. Öyleyse, seküler ve dinî orijinli olarak ikiye ayrılan kültür ve medeniyetler tarafından kurulan şehirlerin; geçmişini değerlendirmek, sahip oldukları mes’eleleri irdelemek, yeniden şekillenmelerini ve gelişme standartlarını belirlemek, bu iki bakış açısından biriyle olmak zorundadır. Bir arada yaşama kültürünün dinamiklerini yakalamış toplumlar, bu iki yaklaşımdan ayrı olarak, farklı bir kategoride ele alınmalıdır…
“Senden alacağım var…”
Ayser Hanım, haklısınız ama; Şehirlerimizde yaraladığımız ruhlarını bizlerden geri istiyor..Maalesef !
Size saygı ve Selâmlarımı Sunuyorum
Yaşar BAYAR
Ben insanın ötesinde hazretim, eşrefi mahlukum, ahseni tekvinim, hakkın cemaliyim, güneştan kopan asıl varlığım ile, halden hale, alemden aleme, türlü türlü ruh halinden sıyrılarak, ruhlar ötesinden insan-at ruhuna ulaşmışsam, beni ben yapan yalnız bu şehirden değil tüm şehirlerden alacağım var elbette. Alacağım elbette madde ötesi mana boyutundan başka ne olabilir. beni bu halimle bırakamazlar o şehirlerin insanları, gidecekleri yere o sonsuz diriliğe benide götürmek zorundalar, madem biriz, madem birden geliriz ve bire gideriz. yalnız bırakamazsınız borçlu iken beni demek istediğinizden eminim. ne güzel.
Bizim yaşadığımız şehir kendince çok güçlü..heybetli...parlak..ama arka sokaklarıda var.. Ve biz hem bu şehre borçluyuz hem de alacaklıyız.. Şehir viran,,parsellenmiş en üst köşeler ve alt köşeler bizim gibi sefalate terkedilmiş... Ve kavgalar.. çatışmalar..dönen dolaplar.. Burada kaos ta harcananın kökü atalarımıza dayanıyor.. Her bir metrekaresi şehit kanıyla sulanmış milletimize dayanıyor.. Ama biz ne yaparsak yapalım ya da yapamadıklarımızdan mıdır birileri yinede düdüğünü gayet neşeli çalıyor...
Saygılarımı gönderiyorum...
herkesin alacağı var bu şehirdede şehrin verecek hiç bir şeyi kalmadı. güzel dizelerinizi kutluyorum. Gülce Şeren
iste siir bu..akli-selim her okur bu kisacik siirden yüzlerce mana dizer satirlarina...saygilarimla degerli sairem...
Bu şiir ile ilgili 49 tane yorum bulunmakta