Boşşşş Bıl Şiirleri - Şair Boşşşş Bıl

0

TAKİPÇİ

Afyon Toki Sosyal Bİlimler Lisesi'nde okuyor

Boşşşş Bıl

HAYAT
Hayat aslında engelli bir koşudur. Kimi zaman düşersin, kimi zaman kalkarsın, kimi zaman gülersin, ağlarsın, kısaca hayatta başına ne geleceği belli olmaz. Hayatta başına ne geleceği belli olmadığından senin de hayata karşı her şeyinle dimdik hazır bulunman ve karşılaştığın sorunlar karşısında boyun eğmemen gerekiyor. Bunun mümkün olabilmesi için önce çok çalışmalı ve tabir yerinde ise az konuşup çok düşünmelisin. Ama biz insanlar geleceği düşünmek yerine hep keşkeleri yani geçmişi düşünüyoruz. Geçmiş yaşanmış bir şeydir. Fakat gelecek öğle mi, geleceği daha yaşayacaksın. Keşkeleri bir kenara koyup geleceği düşünsen hayatının geri kalanı hep geleceği düşündüğün için senin istediğin gibi olacaktır ve sorunlarla karşılaşma ihtimalin azalacaktır.
Hayat aslında insanların denendiği yerdir. Tıpkı bir iş görüşmesi gibi… Hayattaki zorluklara karşı dimdik ayakta durursak “işe alınmış oluruz.” Yani sınavı başarıyla tamamlamış oluruz.
Sınavı tamamlamış olmamız yani hayatın tüm zorluklarına ayak uydurmamız bize ileriyi düşünmeyi öğretecektir. Kısaca geçmiş diye bir şey kalmayacaktır. Çünkü hayatın tüm zorluklarının karşısında dimdik ayakta durmak bize keşke lafını unutturacak ve ileriyi düşünmemizi sağlayacaktır.

ALPEREN MÜCAHİT ÇEVİK

Devamını Oku
Boşşşş Bıl

KALEM
Kalemin hayatımızda birçok rolü vardır. Bunlardan birincisi alın yazısının yazıldığı kalemdir yani kaderdir. Kader asla silinmeyecek bir kalemle yazılır. Kaderi yaratı yani Allah daha biz dünyaya gelmeden yazar. İkincisi hayatımızı çizdiğimiz kalemdir. Yani geleceğimiz. Geleceğimizi kendimiz kalemlerin en güzeliyle çizeriz, yazarız. Geleceğimizi yazdığımız kalem bizim geleceğimizi şekillendirir. Bence kalemlerin en önemlisi budur. Çünkü hayatımızda gerçekleşecek veya gerçekleşmesini canı gönülden istediğimiz şeyler bu kalemle yazılır. Ve asla dönülmez bir yola girilir. Bu nedenle bu kalemle yazılan yazıların çok dikkatli ve düşünerek yazılması gerekmektedir. Üçüncü ve son kalem ise normal hayatta kullandığımız ve birçok çeşidi olan kalemdir. Bu kalemle ne yazmak istersek onu yazarız, ne çizmek istersek onu çizeriz, kısaca kalemle ne yapmak istiyorsak onu yaparız. Bu kalem yazmak, çizmek amacıyla kullanılmakla birlikte vakit geçirmek için yani havaya atıp tutmak, vb. şekilde kullanılmaktadır. Kalemin bu üçüncü çeşidiyle aklımıza ne gelirse onu yazarız ve bazen aklımıza gelmesi için de bu kalemle yazmak durumunda kalırız. Kalem şairlerin şiiri yazmasını, öğrencinin ödevini yazmasını, doktorun ilacını yazması için olmazsa olmazıdır. Bu yani gerçek kalemin diğer iki kalemden farkı yanlış yazdığın bir şeyi veya değiştirmek istediğin bir şeyi silerek değiştirmemizdir. Aslında kalemlerin hepsi de bizim için önemlidir. Her birinin farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu üç kalemden birisi olmazsa hayatımızda değişen çok şey olur. Diyelim ki, üçüncü kalem olmasın; insanlar bir şey yazmaz daha doğrusu yazamaz ve insanlar o yazılmayanları okuyamadıkları için cahil kalırlar. Bu nedenle kalem hayatımızda olmazsa olmazdır.

Devamını Oku
Boşşşş Bıl

Teknoloji
Teknoloji aslında çağımızın en gerekli ve onsuz yani teknolojisiz yaşayama dediği bir şey gibi durmakla birlikte aslında gelişmişlik sembollerinden birisidir. Hastanelerde, evlerde, iş yerlerinde kısaca hayatımızın birçok yerinde kullandığımız teknoloji bize birçok alanda katkı sağlarken öte yandan farklı konularda bize zararları dokunur.
Teknolojin yararlı yanlarından en önemlisi şehir dışındaki veya farklı yerlerdeki akrabalarımızla, arkadaşlarımızla anlık iletişim kurabilmek ve onlarla olan bağlarımızı daha da güçlendirmek tabir yerinde ise uzakları yakın etmektir.
Teknolojini zararlı yanlarından birisi ve bence en önemlisi ise aile bağlarının çürüyüp kopmasıdır. Çünkü evdeki herkesin elinde telefon bulunuyor ve herkes elindeki telefona odaklanmış durumda olduğu için ailesiyle sohbet etmiyor. Küçük bir kara kutunun içine kapatmış kendini ve çıkmak Teknolojini zararlı yanlarından birisi ve bence en önemlisi ise aile bağlarının çürüyüp kopmasıdır. Çünkü evdeki herkesin elinde telefon bulunuyor ve herkes elindeki telefona odaklanmış durumda olduğu için ailesiyle sohbet etmiyor. Küçük bir kara kutunun içine kapatmış kendini ve çıkmak istemiyor.
Oysaki çok uzun yıllar önce değil, 6-7 sene öncesine döndüğümüzde yani teknoloji bu kadar gelişmemişken aile bağlarımız o kadar güçlüydü ki sabah akşam akrabalarla, arkadaşlarla, aileyle oturulur, sohbet edilir, dert dinlenirdi. Fakat teknoloji hayatımıza girdi ve bu bağlar da koptu. Aslında kendimize ve etrafımızdakilere çok güzel bir iyilikte bulunabilir ve kara kutu diye tabir ettiğim teknolojinin kötü tarafından kurtulabiliriz, aile bağlarımızı tekrar güçlendirebiliriz.
Alperen Mücahit ÇEVİK

Devamını Oku
Boşşşş Bıl

VEDA ZORDUR ARKADAŞ
Vedalar vakitsiz olur dostum.
Yapacakların varmış, daha planını kurduğun şeyler, onun umurunda olmaz.
Kısa bir zaman kal haberi gelir ve hemen ardından kendisi.
Sonra bir de bakmışsın el sallıyordur birisi.

Devamını Oku