kucağında karda ayakları çıplak
poz vermişim bebekken
her şeyden habersiz
omzunda şalın babam kardeşimle
yere çömelip gülümsemişsin.
evin çamurdan yapılıymış iki gözmüş
Çocukluk, o derin ırmak çağrısı
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
Devamını Oku
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
güzel yorum bana annemi hatırlatı
Sevgili dost şiirnizi aldı götürdü beni gençlik yıllarıma. Gözü yaşlı annemin neler çektiğigini ve bana neler söylediğini anımsadım.
Kaleminizi ve yüreğinizi kutluyorum. Sakın susmayın. Sevgilerimle
eski anılar yeni gelişimleri unuturmasın. bugün de pek o anılardan iyi yanımız yok. biz çocuklarımıza keşke daha güzel şeyler anlatabilseydik.
güzel şiirinizden dolayı kutlarım.
saygılarımla:
rr.akdora
ah..annem ah...! şimdi gördük!
şimdi gördük!
İki mısra, içinde ne çok şey saklı, ne çok şiir var iki satırda, hüzün, özlem, ölüm, şefkat, dokunuş, ne çok şey var yürekten ince bir sızıyla geçen. Tebrikler.
Geç olsada bizler görenlerdeniz ve bunun gibi nice değerlerimize o 'AANE'lerimizden aldıklarımızla sahip çıkıyoruz çok şükür.Güzel anneden güzel anne şiiri.
Sevgisi özlemi hep sizinle yüreğinizde... Sevgilerimi yolluyorum.
Sevgili kardeşim : Gülden Işık
Şiirinizi dikkatli bir şekilde inceledim, Tabi bu da şiiri bir kaç kez okumamı gerektirdi... Duygular mısralara ustalıkla taşınmış. ve şiirin bütünlüğüne olan hakimiyetinizi kutluyorum. Pek çok yorumumda belirttiğim bir husus vardı. Bu tip duygu ağırlığının kendini hissettirdiği şiirleri bekleyen bir tehlike var diye. O tehlike de şudur: Şiirin bazı mısraları aşırı duygu yüklenimi ile donanırken bazı mısralar duygu yoksunu hatta içi boş sıradan cümlelere dönüşür. Kafiye ve hece sayısını tutturmak uğruna bazan duygu fakiri mısralar şiirde yer alır. bazan da hiç gereği yokken zorunlu olarak şiirin akıcılığını bozan ekler istenmeden ilave edilir...
Şiiri yazanın bilgi birikimi ve tecrübesinin yanında; ayrıca doğuştan da gelen sezgi ve var olanı daha iyi bir şekilde ifade edebilme yeteği gerekir. Şiir hiçbir zaman şairi hükmü altına almamalıdır yoksa kendi kendini yazdıran bir şiir ortaya çıkar ki böyle bir şiirde bu yapısını şairin bütün çabasına rağmen gizleyemez. Şiirin ilk giriş mısraları şiirin tamamını okutacak şekilde davetkar olmalı, son kıtalar, özellikle final mısraları da kendini unutturmayacak bir donanım ve fonetiğe sahip olmalıdır.
Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda:
Şiir üzerindeki hakimiyetinizi ve şiire yön verişteki ustalığınızı kutluyorum... Sonuçta nefis bir şiir ortaya çıkmış. Beğenerek ve saygı duyarak okudum.
Tebrik eder başarınızın devamını dilerim. Bu güzel şiirinizi ve şiirdeki ustalığınızı Tekirdağ'dan gönderdiğim İlk Tam puan ile selamlıyorum.
Sevgi ve saygılarımla.
Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
Dr. İrfan Yılmaz. - TEKİRDAĞ.
Bu şiir ile ilgili 7 tane yorum bulunmakta