Ardından Temmuz çıkışlı çocuklarla gülüştük bir süre
Sanki iklimsel bir refleksti gülmek
Elbette şımarık bir koridor vardı bizi salonlara bağlayan
Ve bitmek için kendine semt ismiyle örtüşen bir bina seçmek
Elbette.
Bak en iyi mavi bu, bundan iyisi yok
Böylece bir kere daha boynunlayız sayılı yerlerinden
En uzun boynun bu senin dayanmaya ya da umudu kesmemeye
Lâleli'den dünyaya doğru giden bir tramvaydayız
Birden nasıl oluyor sen yüreğimi elliyorsun
Ama nasıl oluyor sen yüreğimi eller ellemez
Sevişmek bir kere daha yürürlüğe giriyor
Devamını Oku
En uzun boynun bu senin dayanmaya ya da umudu kesmemeye
Lâleli'den dünyaya doğru giden bir tramvaydayız
Birden nasıl oluyor sen yüreğimi elliyorsun
Ama nasıl oluyor sen yüreğimi eller ellemez
Sevişmek bir kere daha yürürlüğe giriyor
ve sa i re
:)
heyecanla seriye alınıp tamamı boşaltılmış bir şarjör merminin tekinin dahi hedefi bulmamasının hezeya dönüşmüş gerginliğini hissettiren bir anlatım tutulması var
Sahi kac zamandir siirinizdeyim.
apsent yüklü şiir..
mi..?
dir..
mi?
14 sahiden..unuttum:)
en mavi sayı:)
döncem :)) kapıdan baktım şiirleirine...
Mavi, en çok bakmadığım zaman mavidir!
Üstelik anlamak gibi bir kaygım var.
Sancılarımsa renksiz.
Yanlış yola sapmakla, doğru sapağı kaçırmak arasında bir tercih yapmam gerekirse; ben, 14 derdim...bir sayı tut ve bırakma şair!
'Ta ta taaa! Tanrım.. ' :) burası şiddetle sevildi.
onun dışında ,Musa a.s. ile konuşan sevgili Tanrım benimle konuşmadığı için henüz açıklayamıyorum ne hissettiğimi ama şairin şiiri bazen gerilen bir yay gibi alıp başını ta ta taa tamm da şuraya gidiyor; 'anlamlandırdığımız şeyleri severiz..bildik tanımlarla anlamlandıramadıklarımızı da kutsallaştırırız' gibi. Mesela, şiir asâsını atmış yere.. sonuç; Musa ,kaçar.....:)
(ayrıca bu kafayla 'anlamlandıramadıklarımız' gibi bi kelime yazabildiğim için,kutluyorum kendimi!;d ..3 hafta sonra gelip yeniden okurum sağ isem:)
kursağımızda cinnet kelimeleri öğüten
tuhaf ve oldukça yersiz devrimlerle
konut projeleri arasına sıkışıp kalmış olsak da
biz herhangi bir yıkıntıda iki damla köy bulabilir
ve gövdemizi yaslayabiliriz sokak adlarına
yeşilden güzel mangal olur
serviden güzel mezar olur
bir akasya bir de erguvan kaldı
seninle aramızda
ey gözlerime durup durup mavi sokan
iplikçi
@..
sen yaz sair..uzun uzun yaz...okur onu ben kisa:)))okudukca iyice kisalir hem de,parmak kadin olur:))))hatta,gobegi gogsunden onde giden bir penguen bile olur...yat o yana,yat bu yana derken, kirilir butun kaburgalari...yerle bir olur...
sen yaz sair...ben okurum gozumdeki maviyi hareye cevirerek...halkalanir halkalanir girdap olurum...yutarim butun sulari,sularin icindeki mahluklari...sonra kaybolurum....sen kal toprak ustunde ve sonsuzluk icinde emi!...trenler gecsin icinden:))))vagonlari siir dolu..
hadi bana eyvallah sair....annesinin Bahasi...kutgluyorum sevgiyle....
JAMES WATT nesneler dünyasında en büyük değişimi başaran insandır...1731 de buharlı makinayı bulmasıyla birlikte insanlık aletler ve basit makinalar evresinden otomasyon , feed back (geri besleme) evresine geçmiştir ki bu geçişin gelinen insanlık tarihinde en büyük yeri tuttuğunu söylemek mümkündür..buharlı makina 30 yıl kadar kendisini taşımamış sadece kömür ve maden ocaklarında filiz çıkarılmasına asansözlük etmiştir..Buharlı makinanın , tren olması için 30 yıl kadar geçmesi gerekmiştir..Suyu ısıtıyorsunuz sıkışan buhar bir pistonu itiyor ve manivela ile bir tekeri döndürüyorsunuz..
Buharlı makina ile insanlık hızlanmıştır...hem mesafeler arasında kendisini taşırken hızlanmıştır insanlar ,hem de eşyaya şekil vermede eşyayı taşımada hızlanmıştır...
1930 larda elektriği bir yöne ileten diğer yöne iletmeyen diyotların bulunmasına kadar birinci sanayi devrimine dair feed backle yetinmiştir insanoğlu..fakat yetinme ne kelime bilakis bu iki yüzyılda yer kabuğundaki insanın değiştirme gücü bilinen insanlık tarihinde en yüksek noktaya ulaşmıştır..
2. devrimle bu defa insanoğlu bilgiyi hızlandırmıştır..elektrikli diyotla başta sayıları hızlandıran insanoğlu sonraları her türlü datayı depolama ulaşabilme nakletme gibi konularda da akıl almaz hızlara erişmiştir
Modernizme yol veren sanayi ve teknoloji devrimleri artık sanayi ve teknolojik alandan çok sosyal hayatı ve yaşantıyı asırlar boyu görülmeyen bir hızla değiştirmiştir..ve ismine modern zamanlar denilmiştir bu zamanların..
Ancak yaşantıda bunca değişime karşın insanın varoluşundan bu yana öznitelikleri bakımından değişmeyen vasıfları yerliyerinde durmaktadır...Bu değişimler varoluş ve varlığın anlamı konularında insanın çaresiz duruşuna doğrusu anlamlı bir katkı sağlayamamışlardır
İnsanlığın nesneler dünyasına bunca tahakkümü hükümranlığı içindeki sızıyı merakı ve felsefenin temel sorularını çözmede anlamlı bir sonuç sağlayamamıştır..
İkinci yeni şiiri modern hız içerisinde bu sızıları hisseden insanların beyin kamaşmasının ve modernizme tapınırcasına bel bağlayan aymazların bu derin sorularla dürtülmesine doğru yol aldı
İkinci yeni şiir başlangıçta zihin konformizmine ve modern doğmalara yeni sorular üretmekle birlikte modernizmin kuşatıcı ve etkin rüzgarına da temennah çakmaktan geri durmuyordu..
!950 li yıllarda ülkemizde gelişen bu sürrealist akım gerek ülkemizde ve gerekse dünyada bir çok dal budak verdi..
Bahanın şiiri işte bu minval içinde çocuksu bir saflıkla sorular üreten ve hislerin sipariş edilmiş engebelerinin üstünden sekerek atlayan ve kimi zaman bir kamera nesnelliğiyle görüntüleyen ve bu görüntülere nasıl becerdiğini bilmediğim insani derinlikleri yerleştirebilen bir şiir..
Fotoğraf var, fotoğraf var..objektifin her çektiği şey fotoğraf sanatı açısından aynı noktada olamıyor..fotoğraf bakma gücü kadar fotoğraf olabiliyor...elde edilen fotoğrafta bakanların bakma gücü olmaksızın kendi başına bişey yapamıyor..
derinlik diyor insan u noktada doğada mı var yoksa insanın kendisinde mi
Geldiği gibi den devama devam.. the final cut!
Diyerek sözümüz tamamlayalım
saygılarımla...
Bu şiir ile ilgili 10 tane yorum bulunmakta