Bir Kültür Adamı: Remzi Yıldırım
Adana aslında kültürel açıdan her zaman zengin bir kent.
Geçmişte de böyleydi, bugün de.
Dün Karacaoğlan’ı, Dadaloğlan’ı, Ferrahi’yi, Orhan Kemal’i, Yaşar Kemal’i yetiştiren bu verimli topraklar bugünde önemli kültür adamlarını bağrında yetiştirmektedir.
Bunların başında gelen isimlerden birisi de hiç şüphesiz Remzi Yıldırım’dır.
Zorluklarla geçen bir hayatta, bir taraftan ayakta kalma mücadelesini sürdüren Remzi Yıldırım, günlük hayatın o koşuşturmaları arasında edebiyatla uğraşacak zamanı kendisine yaratmayı başardı.
Adeta, hayat mücadelesinde gücü edebiyat sevgisinden aldı.
Okuma ve yazma tutkusu Remzi Yıldırım’ı bugünlere taşıdı. Onu Adana’nın önemli kültür ve edebiyat adamı yaptı.
Tam 5 yıldır çeşitli gazetelerin yazar kadrosunda yer alan, yazdığı yazılarla Adanalılar’ın gönlünde ayrı bir yer edinen Remzi Yıldırım, kitabevi sahibi olarak da kentin kültürel hayatına hizmet etmektedir.
Yıldırım, 2000’li yıllarda kültürel birikiminin ürünlerini vermeye başladı. İlk kitabı “İlkeli Hayat”ı 2001 yılında, ikinci kitabı “Yaşama Sevinci” ise 2004 yılında İstanbul’da kurulu Moralite Yayınevi’nin yayınları arasında çıktı. Derleme masal çalışması da aynı yayınevi tarafından 2006 yılında yayınlandı. Yazar. Son olarak bir roman üzerinde çalışmakta. En kısa zamanda okurla buluşmasını diliyorum.
Yıldırım, yazarlık yanında sosyal hayatta da aktif bir kişilik. 2003 yılı sonlarına doğru kısa adı İLESAM olan Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği’nin Adana Şubesini oluşturdu. Halen de İl Temsilciliğini yürütmekte.
Yıldırım, ayrıca, Adana Valiliği İl Kültür ve Denetim Komisyonu’nda yer almaktadır. Kültüre ve sosyal etkinliklere duyarlı olan Remzi Yıldırım özelde Adana kültürü genelde ulusal kültüre önemli katkılar sağlamaktadır. Yerel kültürden yana olan Yıldırım zengin kültürü de önemsemektedir.
REMZİ YILDIRIM’I TANIYALIM
Yazar Remzi Yıldırım, 30 Kasım 1956’da Elazığ’ın Palu İlçesinin Karabeyan Nahiyesinin eski adı Biricik olan Karakaş Köyünde doğdu.
Ortaokul bir ve ikinci sınıfı Diyarbakır’ın Hani İlçesinde okudu. Bazı ailevi sorunlardan öğrenime ara vermek zorunda kalan Yıldırım, Adana’ya geldi. Okula bir yıl ara verdikten sonra Yavuzlar Ortaokulu’nu bitirdi. 1975- 1976 öğrenim yılında Adana Ticaret Lisesi’inden mezun oldu. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle üniversiteye gitme bulamayan Remzi Yıldırım, Çukobirlik Muhasebe bölümünde iş hayatına atıldı. Daha sonra, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü’nde çalıştı.
1976’dan bugüne uzanan süreçte esnaflık dahil bir çok işte çalışan Yıldırım, son olarak görev yaptığı Köy Hizmetleri’nden emekli oldu.
2006’ını başından bu yana kitap ve kırtasiye üzerine ticaret hayatını sürdürmekte.
ZİRVE GAZETESİ YAZI DİZİSİNDEN
TEMMUZ 2006-ADANA
GÜNEYİN KIZI
Kayıt Tarihi : 22.7.2006 08:16:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Ben bir gazeteci olarak düşündüm bu denli kültürümüze emek veren insanları yıllar sonrada okuyup tanısınlar diye düşünürken bu yazı dizim aklıma geldi ve sonunda bu yazı dizimi kitap haline gerip herkesin okumasını sağlamak ve gelecek nesillerinde okuması için bu kararı verdim vede çok tutuldu şu kısa sürede, çok sayıda baş vuranlar tlf edenler buda beni çok mutlu ediyor.saygılarımla..
![Münevver Düver](https://www.antoloji.com/i/siir/2006/07/22/bir-kultur-adami-remzi-yildirim-4.jpg)
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!