Merhaba, burada küçük bir duyuruya yer verebilirim sanırım; Gilles Deleuze'ün derslerinden oluşan ve iki yıl önce çevirdiğim kitap uzun bir beklemeden sonra nihayet yayımlandı; 'Kapitalizm ve Şizofreni' başlıklı kitapta, kapitalizm ve şizofreni ilişkisi, akımlar, kod ve aksiyomatikler, deşifre süreçleri, yersiz-yurtsuzlaşma/yerli-yurtlulaştırma hareketleri ve daha birçok konu ele alınıyor; 20. yüzyılın felsefe dehalarından olduğunu düşündüğüm Deleuze, çok çarpıcı bir biçimde çözümlemeler yapıyor; sisteme başka bir açıdan bakabilmek açısından, mutlaka okumanızı öneririm.
Kitap bant çözümlerinin metinleştirilmiş halinden oluşmaktadır; dolayısıyla yazı dili değil de konuşma dili kullanılmıştır; ve ben de bunu yansıtmaya çalıştım; kopukluklar, yarım kalan cümleler ve anlamsız gibi görünen ifadeler yer almaktadır; bunlar metinin sözlü olmasından kaynaklanmaktadır. Kitapta ayrıca Negri'nin Deleuze'le yaptığı küçük bir röportaj yer almaktadır (bu röportajın çevirisi başkasına aittir) .
Bu arada, Marcel Mauss'un 'Sosyoloji ve Antropoloji' adlı kitabı da iki üç ay önce yayımlanmıştı; genel olarak antropoloji konusunda son derece öğretici, kapsamlı ve ayrıntılı bilgilerle dolu bir kitap; insanı tanımak isteyen herkesin başvurabileceği bir kitap.
ister hapisaneme, ister hastaneme gel,
gözlerin gözlerin gözlerin hep güneşte,
şu Mayıs ayı sonlarında öyledir işte
Antalya tarafında ekinler seher vakti.
Milliyet Sanat'da bahsediliyordu. İlginç bir kitap, benim de dikkatimi çekti.
Duyuru ve emeklerin için asıl biz teşekkür ederiz Doğan Özcan. 'İmge'yi beyazperdede kendi kendine gezdirirken bir seyirliği duyguya dönüştüren; Spinoza seven bu düşünce adamı kapitalizm ile şizofreni bağlantısını nasıl kurmuş, merak ettim doğrusu. Bakacağım....
Bu şiir ile ilgili 2 tane yorum bulunmakta