Beyaz Güvercin Şiiri - Ümit Yaşar Oğuzcan

Ümit Yaşar Oğuzcan
299

ŞİİR


1535

TAKİPÇİ

Beyaz Güvercin

Süzülüp mavi göklerden yere doğru
Omuzuma bir beyaz güvercin kondu

Aldım elime, usul usul okşadım
Sevdim, gençliğimi yeniden yaşadım

Bembeyazdı tüyleri,öyle parlaktı
Açsam ellerimi birden uçacaktı

Eğildim kulağına;dur,gitme dedim
Hareli gözlerinden öpmek istedim

Duydum;avuçlarımda sıcaklığını
Duydum;benden yıllarca uzaklığını

Çırpınan kalbini dinledim bir süre
Ve uçmak istedim onunla göklere

Ak güvercinin iri gözleri vardı
Güzelliğinden fışkıran bir pınardı

Soğuk sularından içtim, serinledim
Çağlayan bir nehrin sesini dinledim

Belki buydu sevmek hayat belki buydu
Işıl ışıldım,gözlerim dopdoluydu

Bir name yükseldi sevinçten ve hazdan
Bir name yükseldi,güzelden beyazdan

Uzattı sevgiyle pembe gagasını
Birden öğrendim hayatın manasını

Kaderde sevgiyi sende bulmak varmış
Seninle bir çift güvercin olmak varmış

Ümit Yaşar Oğuzcan
Kayıt Tarihi : 26.6.2000 19:13:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Elìf Key
    Elìf Key

    Buraya iki cümle bıraktım anlayana ....



    Körün görebildiği şey, çarptığı yerden ibarettir...

    Gözünü kapali tutana etrafı anlatmaya gerek yok...


    Cevap Yaz
  • Fırat Ünal
    Fırat Ünal

    Sen hayatında bir kerecik Kur'an'ı mana meal okumamışken ve eline bir hadis kitabı alıp mütalaa etmemişken, nasıl oluyor da Kur'an'da ve hadislerde kader diye bir şey yok dersin? Sen sadece Yaşar Nuri Öztürk denen sosyete müftüsüne inanıp güvendiğini söylüyorsun ki, onu Türkiye' deki dindarların binde dokuz yüz doksan dokuzu sevmezlerdi. Bunun sebebi de münafıkane tavırlar sergileyip, bir çok Kur'an ayetini inkar edip bir çoğunun da manasıyla oynaması idi. Sen böyle bir adamı referans göstererek Allah'ın ayetlerini ve Resulullah'ı hadislerini inkara cüret ediyorsun ki bu da senin din düşmanı birisi olduğunu gösterir.

    Osmanlıya ve bilhassa da Yavuz sultan selim hana düşmanlığın ve ona "zorba" demen senin bir safevi/İran (şii) ajanı olduğunu gösterir ki, Osmanlıyı en çok uğraştıran Şiir İran ve onun Anadoludaki ajanlarının çıkardığı isyanlardı.

    Afetleri, tufanları, sel felaketlerini ve cümle semavi ve arzi afetleri, felaketleri, yapan kainatın ve dünyanın yöneticisi olan Allah'tır ki, bütün bu olanlar ve istikbalde olacak olanlar ezelde yazılıp, ana kader kitabı olan Levh-i mahfuz'a kaydedilmiştir. Bunlardan birisi de geçen günlerde senin o çok sevdiğin Kefere Amerika'nın Teksas eyaletinde oldu ama dünyaya hükmettiğini sanan Amerikan hükümeti bu afetleri önleyemediği ve yüzlerce kişinin ölmesine mani olamadığı gibi şu anda kayıp olan yüzden fazla vatandaşını bile bulamıyor. Sence bunun adına kader denmez de ne denir bay Vezir?

    Daha önce de dediğim gibi, o kadar cahil bir herifsin ki, kullandığın Arapça ve Osmanlıca tabirlerin manalarını bilmeden ve kelimeleri bir birine katarak atıp savuruyorsun! Gerçek bir Müslüman, dini konularda ve edebi mevzularda önce işin doğrusunu öğrenir sonra bunları piyasaya sürer ama sen kelimeleri ve tabirleri aşure çorbasına çevirerek bir kavram anarşisine sebep oluyorsun. Sana tavsiyem, önce her şeyin doğrusunu kaynağından öğren ve konuştuğun zaman da delilli bürhanlı konuş! Yoksa işin ehli ve konunun uzmanı olanlar seni b rezil rüsva ettikleri gibi, yalan ve yanlışların ve de iftiraların için de öbür alemde Hakimler hakimine hesap verirsin!

    Cevap Yaz
  • Fırat Ünal
    Fırat Ünal

    Yeniden günün şiiri seçilen bu şiire Cihat Şahin hocamız gayet ilmi, manalı ve maslahatlı yorumlarını kafi miktarda yapmış. Bizim onun dediklerine ilave edecek bir şeyimiz yok ama şiirleri seçen yetkili arkadaşa diyeceğimiz bir şey var. Lütfen bu sayfaya devamlı surette aynı şiirleri koymayın. Çünkü dünyada ve ülkemizde bu sayfaya yakışacak sayısız güzel şiirler vardır.

    Saygılarımla.

    Cevap Yaz
  • Romantikoss Favoritess
    Romantikoss Favoritess

    Burada şiire olan sevgi de ortaya çıkmış, insan okudukça okumak istiyor bazen demek ki. Bazen de yazmak ve sevginin yolunu kendisi çizen kuşlar gibi ulu bir ağacın üstünde kanat çırpmak da varmış belki. En önemlisi doğa sevgisi derken eğitimin sade tarzına geçiş yapmak da varmış. Bazı şiirlerde bulunan name uyumunu hep merak etmişimdir:) Bunlar ayrıca ustalık gerektirdiğinden önem kazanmış gibi. Çok güzel bir şiir. Saygılarımla.

    Cevap Yaz
  • Naki Aydoğan
    Naki Aydoğan

    Birisine güvenince beyaz güvercin gibi hissederim kendimi. Ürkek ve nazlı. Önce beni sever istediğini alınca bir kedi gibi olur, çoğu. İnsan kuşlardan ne ister, kendine güvenmesini ister. Bir an uçmamasını özgürlüğünü bir an kendine teslim etmesini ister. İşte o zaman beyaz güvercin gibi hisseder kendini. Çoğu çok dayanamaz hemen salar. Ama genelde sevgiliye karşı böyle değiliz. Asla bizi terk etmesini istemeyiz ancak biz terk edebiliriz diye düşünürüz. Şiir neler düşündürdü böyle.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (18)

Ümit Yaşar Oğuzcan