BASININ DUAYENİ Prof.dr. Merhum: İSA KAYACAN ANISINA....
Merhaba gönül dostlarım. Basınımızın duayeni Prof.dr. Merhum: İsa Kayacan anısına duygularımı ifade ederken sizleri saygıyla selamlıyorum sevgiler sunuyorum. 15- Ekim 2014 yılında aramızdan ayrılıp Hakkın rahmetine kavuşan Kayacan'ın gönül dostları tarafından unutulması mümkün değildir. Bu vesileyle Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum, Mekanı Cennet olsun İnşallah (AMİN) diyorum.
Kayacan beyi ile ilk dostluğum iki binli yılların başında başladı. GBYŞ derneğinin kurulmasına vesile olduktan sonra başkanlık dönemimde kapalı kapalar ardında değerli şahsiyetler ararken İLESAM genel merkezinde karşıma çıkıverdi. Birbirine yakın Isparta, Burdur il komşusu olarak o bana hemşehrim, ben ona üstadım derdim. Derneğimizin, ve şahsımın ülke genelinde tanıtılmasında emekleri çoktur.
Şiir yarışmamızda jüri görevi yaptı şölenlerin çoğuna katıldı. Bende Kayacan üstadımın her davetine icabet etmeye çalışmıştım. İsa bey ulusal ve mahalli basın duayeni olunca kalem tutan, ellerin, doğru konuşan dillerin, seven gönül dostların tanımaması, bilmemesi mümkün değildi. Çünkü o mevcut bütçesini dostlarına feda etti. Merhaba dediği kişinin eserlerini yayınlatıp her adrese gönderiyordu.
Kayacan üstadımla o kadar anım çok ki her birini anlatmaya kalksam sayfalar almaz. Ankara'ya gittiğimde çalıştığı yerde ziyaret ederek kameram ile arşiv yaptım. Katıldığı bir çok şiir ve müzik şölenlerini, toplantılarını arşiv yaptım. Hatta birlikte çekildiğimiz bir çok fotoğraf kareleri de var. Bazılarını kopyalayıp takdim etmiştim. Karşılıklı görüş alışverişlerimiz çok oldu. Fikirlerinden istifade ediyordum.
Sanat arşivini taşıdığı doğduğu evin karşısına kendi adına kurduğu kütüphane açılışına katılamamıştım ama daha sonra Burdur, Tefenni Ece köyüne giderek köyü ve kütüphaneyi kameram ile kaydederek ve hocamı arayarak memnun etmiştim. Basın dünyasında onu tanımayan belkide yeni nesiller olabilir ama diğerlerinin tanıması mümkün değil. Çünkü 130 adedin üzerinde yayımlanmış kitapları var.
İsa hocamın Aşağı ayrancı semtinde ki evinde iki gece aralıklarla misafir oldum. Gece gündüz gönül dostlarımıza hizmet için çalışmalarına şahit oldum. Duygularımı ifade eden şiirlerimi görüp okudukça mutlaka değerlendirirdi. Ben onun bütçesine yük olmamak için fazla eser göndermezdim ama o araştırıp bulur değerlendirirdi. Zekice kültür ve sanat evimde hatıralarını elimden geldiğince muhafaza ediyorum.
İsa hocamın prof dr Unvanı almasına vesile olduğumu da hatırlatmak isterim. Belki merak edenler nasıl oldu diyebilir. Şemsettin Kuzeci üstadımla 2001 yılında tanıştık hatta o tarihte bana Türk dünyası kültürüne katkılarımdan dolayı taktir name verdiler. Daha sonra ben Kıbetek şölenine katıldığımda Doç.dr. Temulle Aiyeva Abbashanlı hanımefendiyle tanışınca, Şemsettin beyle de tanışmasını sağladım. Derneğimizin 2002 şiir ve müzik şöleninde hepsininde tanışmasına vesile oldum.
Hocam Azerbaycan'la ilgili duygularını ifade eden kitaplar çıkardı ve Bakü üniversitesince önce doktora ardından prof kıyafeti giydirilerek ödüllendirildi. İsa hocam BURDUR da sanat yılını kutlarken konuşmacı olarak katılanlar arasında doç dr Temulla hanımefendi vardı bizim şölenimizde İsa beyi tanıdığını ifade etmişti. İsa hocamın Burdur'la ilgili eserlerin çoğunda yer almaktayım, merhuma minnettarım. Duygularımı şiirle ifade ederek özetlemeye çalışayım. Hoşça ve dostça kalınız.
***** KAYACAN GİTTİ *****
Basının yıldızı nedense söndü,
Haberi duyunca başımız döndü,
Bir çok hastalığı önceden yendi,
İsa Kayacan'ı bugün kaybettik.
Yüz otuzdan fazla eser üretti,
Dostları uğruna ömür tüketti,
Caddeye, sokağa isim hak etti,
İsa Kayacan'ı bugün kaybettik.
Kültür alanında hayaller kurdu,
Sınıra dayandı sinyaller vurdu,
Tedavi görürken kalbi de durdu,
İsa Kayacan'ı bugün kaybettik.
Tefenni Ece'de güzel bir hane,
Arşiv orada özel kütüphane,
Karşıyaka oldu misafirhane,
İsa Kayacan'ı bugün kaybettik.
Tüm şair, yazarlar onu hatırlar,
Onu anlatmaya yetmez satırlar,
Zekinin canı yere yatırdılar,
İsa Kayacan'ı bugün kaybettik.
15-10- 2014
***** GELİR Mİ? *****
Burdur Tefenni'nin Ankara dilli,
Köylü delikanlı Ece'nin gülü,
Başkentte geçmişti uzun bir yılı,
Kayacan gibisi gelmez bir daha.
İsa bey basında duayen idi,
İle, ilçelere yayıldı adı,
Eserler sundukça alırdı tadı,
Kayacan gibisi gelmez bir daha.
Şairi, yazarı her gün tanıttı,
Gazete, kitaplar delil, kanıttı,
Kimi hatırlıyor, kimi unuttu,
Kayacan gibisi gelmez bir daha.
Aldığı maaşı bize yatırdı,
Altını çizdiği bir kaç satırdı,
Uhrevi aleme kefen götürdü,
Kayacan gibisi gelmez bir daha.
Müzeyyen annemiz tek gözüm derdi,
Zeki insanlara çok değer verdi,
Sonsuz yolculukta murada erdi,
Kayacan gibisi gelmez bir daha.
Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
Zeki Çelik 2Kayıt Tarihi : 20.11.2014 16:26:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
![Zeki Çelik 2](https://www.antoloji.com/i/siir/2014/11/20/basinin-duayeni-isa-kayacan-anisina.jpg)
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!