Hayatla hayalin arasında çok ince bir çizgi vardır. Bu çizgiler umutlarla beraber yaşarken, dünyadan yaklaşık 150 milyon km uzakta bulunan Güneş, soluduğumuz hava, sular, varlığın bir nedenidir. Barış içinde derin derin soluk alan bu coğrafyalar, ışınlar demeti olan barış sayesinde bir denge kurmakta, canlılık topluluğun uçsuz bucaksız bir gülümsemesini, elinde yemiş dolu bir zembili sunmasına çanak olmaktadır.Gökmen Y.Erdem
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Devamını Oku
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Hayatla hayalin arasında çok ince bir çizgi vardır. Bu çizgiler umutlarla beraber yaşarken, dünyadan yaklaşık 150 milyon km uzakta bulunan Güneş, soluduğumuz hava, sular, varlığın bir nedenidir. Barış içinde derin derin soluk alan bu coğrafyalar, ışınlar demeti olan barış sayesinde bir denge kurmakta, canlılık topluluğun uçsuz bucaksız bir gülümsemesini, elinde yemiş dolu bir zembili sunmasına çanak olmaktadır.
******
Yürekten altın harflerle yazılmış ve nice tarihe mührünü basacak sesleniş.Tam puan.Sevginle yazılan barış ışığını kutluyorum.
kutluyorum yürek sesinizi saygılarımla
Aynı paydada buluşan nitelikli saptamalar..
Kutlarım.
Erdemle.
bencede barış zamanı....karıncalar bile kavga etmezken..biz neden ediyoruz...
bu dünya bize sunulmuş...
kutlarım kalemi...
Kurgularımızda sürekli karıştırdığımız bir olgu var, düşler ve gerçeklerin birbirine karışma olgusu. Zaman zaman hangisinin düş, hangisinin gerçek olduğunu karıştırdığımız oluyor ve gerçeğin ne olduğunu soruyoruz kendimize. Kuantum teorisinin özünde sadece enerji ve enerjinin dönüşümü, maddeye dönüş şekli, statik enerjiye, hareket enerjisine, kinetik enerjiye dönüşü bilim adamlarını iyice yormuş. Sonnunda enerjinin sakınımı denilen; varoluşun sürekli varolduğunu, varolanların varoluş biçimlerinde kalmayıp değiştiklerini algılamışlar. Bir şey ya vardır, ya da yoktur diyemiyoruz. İki kavram da varla yokun birlikteliğinde oluşuyor. İnsanın objel nesneleri duyularıyla algılaması, enerji türüne dönüşen maddelerin ise etkinlikleriyle varlıklarını anlayabiliyoruz. İnsana 'varlığının nedenini sorduğumuzda' bu kavramı kesinlikle dinsel inançları doğrultusunda açıklamaya kalkışacaktır.
Var olduğumuz için varız, diyebilen kaç kişi düşünebiliyorsunuz?
Yaşamı algılamak, var olduğumuzu ve varoluşumuza etken koşulları düşünmek çok usta bir yaratıcının ellerinden ne denli harikalar yapıldığını anlamamıza yetecektir. Varız ve yaşıyoruz!.. Öyleyse varlığımızı algılıyor, varolan her şeyi algılıyoruz. Buna şükretmekten öte bir etkinlik gösteremeyeceğiz.... Sevgilerimle.
yüreğinize sağlık, kaleminiz daim olsun...
saygılarımla...
Tebrikler Gökmen bey mantıklı ve çok anlamlı.
Kaleminiz daim olsun arkadaşım saygımla..
Bu şiir ile ilgili 7 tane yorum bulunmakta