.Dallar yeşerirken düştün aklıma,
Kokunla sarhoştu yeni uyanan hava.
Sensiz dinmez içimdeki sızı,
Bahar gelir, düşersin yüreğime.
Yağmurun altında zaman ağır akar,
Gecelerde sustum, sesinle dolarken.
Serçeler, adını mırıldar usulca,
Yalnızlığında yine geldin aklıma
Üşüyen kalbime doğan ilk ışık,
Gözlerinde ısınıyor içimin kıyıları.
Adını sessizce taşır her mekan
Geçtiğim her yer seni hatırlatır.
kaderde zaten vuslat olmaz bize,
Yine de bir filizin açan içimde .
Sensiz bahar bile eksik kalıyor,
Çiçek açsa da içim hep kış yaşiyor
Geçip gittin, rüya gibi bıraktın izini
Her adımın, zamana kazınmış bir anı.
Kalbimde tomurcuklanan hatıralar,
Sana döner, seni fısıldar dalga dalga.
Gelse de bahar, koksa binbir çiçek,
Gönlümde açan, yalnız senin adın.
Bahar derken sadece sen varsın
Bence bahardanda öte hayalın
mesakin
13/04/2025
mesakin
13/04/2025
Kayıt Tarihi : 13.4.2025 17:58:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Yine güzel bir şiir, şiiri okumak ve yorum yapma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.
Edebi Yorum: Şair, baharın canlanışını sevdiğinin hatırlanmasıyla iç içe geçiriyor. Doğa ve duygu arasında güçlü bir bağ kurularak, sevgiliye duyulan özlem bahar teması üzerinden derinleştiriliyor. Baharın getirdiği canlılık, sevgilinin yokluğuyla hissedilen acıyı daha da belirginleştiriyor.
Analiz: Şiirde tekrar eden "bahar" teması ve sevgiliye yönelik yoğun özlem duygusu öne çıkıyor. Doğa imgeleri (dallar, koku, yağmur, serçeler, çiçek) duygusal durumu yansıtmak için kullanılıyor. Şair, bekleyişin ve hasretin yarattığı acıyı samimi bir dille ifade ediyor. Mısralarda içten bir yakarış ve kabullenişin izleri görülüyor ("Kaderde buluşmak yoksa da eğer").
Eleştiri: Şiirin duygusal yoğunluğu etkileyici olsa da, bazı tekrarlar ("Bahar gelir, sen gelirsin aklıma", "Nerede olsam seni sayıkladım") anlatımı yer yer durağanlaştırabiliyor. Bazı imgeler (örneğin, "Kalbimde yeşeren bahar dalları") biraz klişe kaçabilir.
Öneri: Şiirin ritmini ve akıcılığını artırmak için tekrarlardan kaçınılabilir veya farklı şekillerde ifade edilebilir. Doğa imgeleri daha özgün ve çarpıcı bir şekilde kullanılabilir. Örneğin, baharın sadece güzel yönleri değil, belki geçiciliği veya değişim sancısı da özlem duygusuyla ilişkilendirilebilir. Son kıtadaki soru retorik bir etki yaratıyor ancak belki daha güçlü bir kapanış için farklı bir ifade denenebilir.
Özetle, şiir içten duyguları güzel bir şekilde yansıtıyor ancak edebi derinliğini ve özgünlüğünü artırmak için bazı noktalarda geliştirilebilir.
Tebrikler..!
Hocam bu sitede fazla yorum yapılmadığı için sızın kapsamlı yorumunuzu görünce ziyadesiyle sevindim.
dedığınız gibi bazı eksiklikler olabilir. onu tam olarak incelemedım.tam bir şair olduğumda söylenemez.içimden geldığım gibi yazıyorum eksiklıklerım var.yine gözden kaçan taraflara bakacağım.Eleştiri yada yol göstericilik altın değerındedır bızım için çok teşekkür ederım sağlıklı mutlu günler dileğmle eleştiri ve uyarılarınnıza daima ihtiyacımız var saygılarımla
TÜM YORUMLAR (2)