~ A ~
Özümde senden bir ses,
Candan öte bir nefes
Sırrın gönlümde batın imiş
Gönül senin *tahtın imiş
Hak bilinmek istedi yarattı âlemi
Âlem görmek istedi Cemalini
Oysa sır içimde can imiş
Ondan başkası canda viran imiş
Sensin hiçbir yerde olmayan
Ve her yerdeki Sen olan
Kâinatın sesini gönlüme açan
Muhammed’de baki bir Sada imiş.
Hallacı Mansur sözün söylemiş
Ene’l Hak sözün özün söylemiş
Muhammed şehrine varmak için
Ali kapısında, dara söylemiş.
Odur hakkın sırra giden yolu
Ali kapısı, Mansur e/kolu
Vahdeti vucudun aşk şerbetini
Bu fakir kulun da içmek istemiş.
~ B ~
B’ismillahirrahmanirrahim
Mahir Demir
Kayıt Tarihi : 20.2.2008 17:35:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
B’ismillahirrahmanirrahim “Kainatın tüm sırları kutsal kitaplardadır, kutsal kitapların sırrı Kuran’dadır, Kuran’ın sırrı Fatiha suresindedir, Fatiha’nın sırrı Bismillah’tadır, Bismillah’ın sırrı başındaki B harfindedir, B harfinin sırrı ise altındaki noktadadır, işte o nokta benim! ” Hz. Ali Hallacı Mansur İçin Söylenenler: Küllü yer gök Hak oldu mutlak Söyler def u ceng u ney Ene’l Hak Yanağında ayan oldu Ene’l Hak Kaçan süret olur gözgüde mestür Ne gayretli Ene’l Hak’tır bu ya rab Ki Mansur’u asar hem dare mansur. Şah Latif ise, Hallac için şöyle diyor: “Hallac, yalnız cefakeş aşık değil, ayni zamanda bütün eşyada mevcut bulunan ilahi hakikatin sembolüdür.” Şah Latif bir şiirinde; Su, toprak, ırmak: Bir tek feryat! Ağaç, çalı, bir çağırış: “Ene’l Hak! ” Bütün eşya ıstırabına lâyık hale gelmiştir. Hepsi binlerce Mansur’dur Hangisini darağacına çekeceksin? “Ene’l Hak Çağıruben dara geleyim mevlam! ” diye yakaran ve: “ Bir ben vardır bende benden içeru” diyerek Ene’l Hakk’ı bir başka şekilde ifade eden Yunus Emre’de divanında: Mansur eydur Ene’l Hak dil suretun oda yak Dinüz dara gelsunler ben darı kurup geldim. *** *** *** *** **** Bin yıl toprakta yatsam hiç komayan Ene’l Hakk’ı Ne vakt gerek olur ise nefesin uru gelem *** *** *** *** *** Dem urmaz idi Mansur tevhid-i Ene’l Hak’tan Aşk darına dost zülfü asmıştı beni uryan Öğrencisi ve müridi olan Şıblî şöyle der; Hallac’ı, idamından sonra rüyamda gördüm. Ve ona sordum: Allah sana nasıl muamele etti? Dedi: -Beni bir misafir gibi karşıladı ve bana ikramda bulundu. Seninle ilgili olarak diğerlerine nasıl davranacak? diye sordum. Dedi: -Onları da affedecek. Bana marhametli davrananları, Allah için merhametli davranmayanları yüzünden; bana düşmanlık edenleri de Allah için düşmanlık ettikleri için. Şıblî sözlerine devamla; “Ben ve Hallac aynı şey idik; beni divaneliğim kurtardı, onu aklı batırdı. Ben ve Hallac ayni şey idik. Ne var ki o sırrı açığa vurdu, ben sakladım” DOSTLARDAN İNCİLER: İşte ben 'o noktayım' dedi Ali Yedi derya içre yoktu emsali Kesret âleminde nokta misali Bu kap bu gönüle kâfi gelmiyor..... Talibi
Ene’l Hak sözün özün söylemiş
Muhammed şehrine varmak için
Ali kapısında, dara söylemiş.
Odur hakkın sırra giden yolu
Ali kapısı, Mansur e/kolu
Vahdeti vucudun aşk şerbetini
Bu fakir kulun da içmek istemiş.
.................
Bu güzel şiirinizden dolayı yürekten kutluyorum sizi.
Teknik kurgusu ve duygu yükü işe MUHTEŞEM bir şiir olmuş. Keskin zeka ve ince duyguların ürünü bu nefis şiiri zevkle okudum.
Sevgili Kardeşim: Mahir Demir
Baharın müjdecisi Mart ayının ilk haftasında sayfanızı ziyaret etmek kısmet oluyor. Bütün ömrünüzün bir bahar tazeliği ve zindeliğinde geçmesi dileklerimi sunuyorum.
İlgiyle, severek ve saygı duyarak okuduğum bir şiir olmuş.
Kardeşimin kudretli kalemi hiç susmasın. Hayatta her şey, sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
Güzel şiirin : Onuncu Tam puanı Tekirdağ'dan geliyor.
Tebrik ediyor başarınızın devamını diliyorum.
Sevgi ve saygılarımla.
Dr. İrfan Yılmaz. TEKİRDAĞ.
TÜM YORUMLAR (35)