Gulce-Gerekçe
GEREKÇEMİZ -1-
Bütün Dünyada emsâli görülmemiş bir galibiyetin temilcileri(!) ,Cennet Anadolu'yu Cehenneme çevirebilmek için her türlü şer planı, projeyi uygulamaya koymuşlar ve koymaya devam etmektedirler.
Aziz yurdumuz bir ateş çemberi içindedir. Başları bulutlu, özgür dağlarımızda bölücü-dış destekli, kalleş bir örgütün eşkiyâsı vardır. Anadolu'nun her köy ve kasabasına gün geçmiyor ki bir Mehmetcik tabutu gelmesin. Kahraman ordumuza bu mücadelede şairin-yazarın, kültür ve sanat adamının destek vermesi gerekmez mi? Son günlerde ermenilerden özür dilemeye kalkışan sözde aydınlar bile ortaya çıkmıştır.Ülkesini, milletini, bayrağını ve vatanın bütünlüğünü, Anadolu insanının birlik ve beraberliğini isteyen kalemlerin,şair ve yazarların; bu tür oyunlara sessiz kalması düşünülemez. 'Şairleri haykırmayan bir millet/sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir.'
Ayrıca;
Anadolu insanı, kırsal kesimden Büyük kentlerin varoşlarına göçmüş ve göçmeye devam etmektedir. Şimdi, % 65'i 30 yaşın altında olan Halkımızın % 85'i kentlerde yaşamaktadır.
Adına sayısız şiirler yazdığımız İstanbul şehrimizin nüfusu,yüzlerce ülke nüfusundan bile fazladır.Bugün kişisel dertler ve sancıların temelinde toplumsal sorunlar bulunmaktadır.
Moda, özenti,kendini bilmezlik; havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirlettiği gibi, dil ve edebiyatımızı da kirletmiştir.
Para-madde ve ekonomi kültür ve sanata da hükmetmektedir.Manâ-gönül zenginliği yerini maddeye terketmiştir.
Dünya ölçeğinde bir şairimiz-ozanımız da yoktur
Senelerden bu yana boş vezin kavgaları yapmaktayız.Oysa,HECE'de ARUZ' da SERBEST' de bizim.Vezin, bir araçtır, amaç şiirdir.Her veznin kendine özgü yapısı vardır.Bizim olan değerleri, Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek,Orhan Veli Kanık vb ustaların bıraktığı, açıkcası, bizlere şiiri emanet ettiği noktadan ele alıp daha ileri noktalara götürebilmeliydik.
Maalesef bugün,ileri götürmek şöyle dursun, sanat-şiir sanatı adına internetin sağladığı imkânlar da kullanılarak sanat-şiir katledilmektedir.
Okumayan, araştırmayan, tefekkür etmeyen, düşlerini gerçekleştirmek heyacanıyla yüreği gümbürdemeyen, halkın gündeminden ve kaygılarından uzak bir şair-şiir kara bulutunun içindeyiz.
Edep'ten kaynaklanan Edebiyatımız, bir asırdır, köklerinden koparılmadan yenilenmeyi, daha doğrusu yeni bir akımı beklemektedir.
Saygılarımızla
GÜLCE EDEBİYAT AKIMI
Mustafa CeylanKayıt Tarihi : 7.2.2010 22:31:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
![Mustafa Ceylan](https://www.antoloji.com/i/siir/2010/02/07/b-gulce-gerekce.jpg)
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!