SEHER MESAJLARI
Seher vakti öten bülbül, onda ne hoş sedâ vardır
Hakk'tan gelen bir ilâhi sevgi vardır hep o seste
Gül duyar da o sevgiyi, gafil kul, sen duymaz mısın?
Seher yeli, hışırdayan yaprakta bir nidâ vardır
Sabah namaz davetinde, ilâhî bir sabâ beste
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Devamını Oku
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni,
Okuyanları tefekküre sürükleyen harika bir şiir.
Ezan sesi bülbül gül...
Bak içim burkuldu,vatanımı özledim yine.
Ne ezan sesi,ne bülübül ötüşü...Vallahi gülü bile kokmuyor buraların.
Ünal Bey abim,bu güzel şiirinizi ve sizi yürekten kutluyorum.
10 puan+selamlar.
Hayat'ın şifresini çözebilene ne mutlu,doğru yaşamak ibadetlerimizi yerine getirmek ruha ne güzel bir yansıma olur,yapıcı,yol gösterici mesajlar veren harikulade güçlü kalemi ve saygın yüreği kutluyorum,efendim sonsuz saygı ve sevgiler sunuyorum.
İnsanın gönül gözü açıksa, rûhu huşû ile kanatlanmışsa, bir an kâinatı dinlese, yaratılan her bir zerrede yüce Allah'ın büyüklüğünü, kudretini derinden hisseder.
Öyle bir şiir dile getirmişsiniz ki efendim, bizleri de şöyle bir sarstı bu dizeler. Gaflete o kadar dalmışız ki, silkelendik bir an. Zaman su gibi akıyor, ömür bitiyor, farkına bile değiliz. Gönülden kutluyor, yücelere ulaşmayı işaret eden elinizi saygıyla öpüyorum. Sağlık ve sıhhat diliyorum efendim.
Yazan gönlü kutluyorum; anlamlı, düşündürücü! 10 puan +ant. Güzel yarınlar olsun.
doğrulıuğa ve hakka yönlendirmeye davet eden mistik bir şiir okumanın hazzını tatdım yürek sesinizden yükselen nidalara katılmamak mümkün mü usta kutluyorum selam ve saygıyla 10 p
Değerli şiiriniz ta başından insanı derin bir tasavvuf meltemiyle sarıyor saygıdeğer hocam.
'Sen ne ağaç, ne de gülsün, her zerrende Hüdâ vardır... '
dizeleriniz: 'Kuran-ı Kerim Tîn Suresinden; “Muhakkak biz insanı ahsen-i takvîm üzre yarattık. ...' ayet-i kerimesini anımsattı. Ahsen-i takvim, Türkçe'mize “ en güzel şekilde yaratılmış olma” şeklinde karşılığını bulmakta. ' Biz insana ruhumuzdan üfledik diyen Yüce Yaradan böyle bir lütufta bulunur da biz hala bu lütfun gereğini yapmayız, bilemem...
Maneviyat ve edebî yönü ağır basan bu çok özel şiiriniz için sizi yürekten kutluyorum. Saygım, sevgimle efendim...
Sustum kaldım... Şiirin ulviyeti karşısında söyleyecek sözüm yok... Varsa da bulamadım...
Abi;
Muhteşem bir duyuş... Rabbe tam anlamıyla, yarattığı kainatın sesiyle teslim oluş... Tefekküre varış bir bakıma......
Mükemmeldi.. Kurgusuyla, ritmiyle, iç dünyamızda yarattığı huzurla.....
Tebrik ve hayranlıkla Abi...... Ömrünüze bereket, elinize, gönlünüze sağlık versin Yaradan...
Anlayana çok şey vardır... Niçin geldik, diyene apaçık cevap vardır! ______ Arif Tatar
Gönül sesine teşekkür ederim... 10 puan +ant.
Yollar son noktaya gidince... Mola yerinde son bir defa düşün! Ya, bir de zaman boşa geçince... Boşuna her gece gördüğün düşün! ________ Arif Tatar
özenle.., kalıp ve kurallarına uygun yazılmış bir şiir.., üstüne sayın şairin kaleminin gücü, duygularının sağlamlığı da eklenince... Kutluyorum içtenlikle...
TEŞEKKÜRLER GÜZEL HOCAM,
Bakınız bu mevzuyu teyıt ve
takviye eden çok manidar bir
ifade var;
Sübhânehü ve Teâlânın hesâbına ettiği amelin gàyesidir. Bülbül kendi diliyle konuşur. Biz şu mânâları onun hazin sözlerinden fehmediyoruz. Melâike ve ruhâniyâtın fehmettikleri gibi kendisi kendi nağamâtının mânâsını tamamen bilmese de fehmimize zarar vermez. 'Dinleyen söyleyenden daha iyi anlar' meşhurdur. Hem, bülbül şu gàyeleri tafsilâtıyla bilmemesinden, olmamasına delâlet etmiyor. Lâakal, saat gibi sana evkàtını bildirir; kendisi bilmiyor ne yapıyor. Bilmemesi senin bildiğine zarar vermez.
Ammâ o bülbülün cüz’î maaşı ise, o tebessüm eden ve gülen güzel gül çiçeklerinin müşâhedesiyle aldığı zevk ve onlarla muhâvere ve konuşmak ve dertlerini dökmekle aldığı telezzüzdür. Demek onun nağamât-ı hazinesi, hayvanî teellümâttan gelen teşekkiyât değil, belki atâyâ-i Rahmâniyeden gelen bir teşekkürâttır.
Bülbüle nahli, fahli, ankebût ve nemli; yani arı ve vâsıta-i nesil erkek hayvan ve örümcek ve karınca ve hevam ve küçük hayvanların bülbüllerini kıyas et. Herbirinin amellerinin bülbül gibi çok gàyeleri var. Onlar için de birer maaş-ı cüz’î hükmünde birer zevk-i mahsus, hizmetlerinin içinde derc edilmiştir. O zevk ile san’at-ı Rabbâniyedeki mühim gàyelere hizmet ediyorlar. Nasıl ki bir sefine-i sultaniyede bir nefer dümencilik edip, bir cüz’î maaş alır; öyle de, hizmet-i Sübhâniyede bulunan bu hayvanâtın, birer cüz’î maaşları vardır. (DENİLMİŞ)
Efendim tebrik ve takdirlerimle
Saygılarımı sunarım.
Bu şiir ile ilgili 30 tane yorum bulunmakta