Mülkiyelilere 11 Ocak 1935 yılında yaptığı konuşması:
Bu dünyadan göçerek Türk milletine veda edeceklerin çocuklarına, kendinden sonra yaşayacaklara, son sözü bu olmalıdır: ”Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız.Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.”
Bu sözler bir ferdin değil, bir Türk Milleti duygusunun ifadesidir. Bunu her Türk parola gibi kendinden sonrakilere mütemadiyen tekrar etmekle son nefesini verecektir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti’nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedi olduğunu göstermelidir.
Yüksel Türk, senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
(11 Ocak 1935 Ulus Gazetesi, Hikmet Tanyu, Atatürk ve Türk Milliyetçiliği,s.183)
Türk adını 1300 yıl sonra tekrar tarih sahnesine Türk milleti ve Türk devleti adıyla çıkaran; Bize Türklük şuurunu vererek bilinçlendiren ve köklerimizle, tarihimizle,özümüzle buluşturan ve barıştıran Mustafa Kemal Atatürk, şahsındaki özellikleri ve bunların sebeplerini kendileri, şu cümleyle açıklamıştır. “Bana insanlar üstünde bir doğuş atfetmeye çalışmayınız.Doğuşumdaki tek fevkaladelik Türk olarak dünyaya gelmemdir.”
Büyük Türk,en büyük komutan, en büyük devlet adamı, mazlum milletlere özgürlük yolunu açan bağımsızlık sembolü, deha insan Türk toprakları üzerinde YUNUS gibi gezebilmemizin yegane hamisi;
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ümüzü vefatının 69. yılında rahmetle anıyoruz.
__________________Türk-İslam Sevdalıları___________
Dursun ElmasKayıt Tarihi : 9.11.2007 22:21:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Varol abim.
elif ay-yıldız
Nur içinde yatsın ATATÜRK.Bugün de ,yarınlarda da yolundan gidenler bitmeyeceği gibi,gösterdiği hedefler her zaman geçerliliğini koruyacaktır.İçimizden çıkan yamyamlara inat ATATÜRK her zaman yaşayacaktır.Bu unutulmaması gereken parolayı bir kez daha hatırlattınız bizlere.Selam ve sevgilerimle.
saygı ve sevgi ile
erkan gümüşsoy
TÜM YORUMLAR (10)