Ülkemizin ve ulusumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’ü; aramızdan ayrılışının yetmiş yedinci yılında bir kez daha en derin saygılarımızla ve giderek artan büyük bir özlemle anıyoruz.
Yedi bin yıl önce Orta Asya bozkırlarında tarih sahnesine çıkarak büyük devletler kuran, ta Orhun’dan Tuna’ya asırlarca at koşturan, tarihin akışına yön veren ve tarih sayfalarını şanlı zaferlerle onurlandıran Türk Ulusu; Birinci Dünya Savaşının öncesinde ve sonrasında, tarih girdabında yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıştır.
Yıllarca süren savaşlar.Yorgun,bitkin ve yoksul düşmüş bir ulus..Düşmanlar tarafından dört bir yandan işgal altına girmiş bir ülke.Yer yer, işgalcilerle işbirliği yaparak, yüz yıllarca birlikte yaşadığı ulusun insanlarına ihanet eden ve katliam uygulayan Ermeni ve Rum azınlıklarının ayaklanmaları..
İşte bu koşullar içerisinde, Türk Ulusuna güvenerek yola çıkan, tüm ulusu etrafında toplayarak, ulusça kurtuluş savaşı dediğimiz efsanevi bir destanı yaşayarak Türk’ün en büyük zaferini tarihe yazdıran, Türk’ün son başbuğu ulu önderimiz Atatürk, Büyük Cihan İmparatorluğunun külleri üzerinde yepyeni bir devletin kurulmasını sağlamıştır.
Kurduğu cumhuriyeti sayısız inkılaplarla, sağlam temellere oturtmuştur. O’nun bu büyük başarıları elde etmesinde en önemli etken, Türk Ulusunun özelliklerini ilk kez ortaya koyan, geniş tarih bilgisine ve sağlam bir Türk kültürüne ve çok yönlü kişiliğe sahip bir deha olmasıdır.
Türk inkılabı, düşünce ve ideal yönüyle Atatürkçülük olarak ifade edilir. Türk Ulusunun, bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olması,devletin millet egemenliği ilkesi üzerine dayandırılması, aklın ve bilimin öncülüğünde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması amacıyla temel esasları, Atatürk tarafından belirtilen, devlet yaşamına, düşünce yaşamına, ekonomik yaşama ve toplumun temel kurumlarına ilişkin gerçekçi düşünceler ve ilkeler,Atatürkçülük kavramını oluşturur.
Atatürkçülük, Türk ulusunun kültürüne ve uygarlığına dayanan, birbirini destekleyen ilkeler ve düşünceler topluluğudur.
Tarihte eşine rastlanmamış, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün temel ilkeleri; Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, inkılapçılık laiklik, Türkiye cumhuriyetinin üzerine oturtulduğu en önemli temel taşlarıdır.
Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, dünya durdukça sonsuza dek yaşayacaktır. Atatürk adı, sonsuzluğa akıp giden asırlarda daha da büyüyerek çağların ötesine aşacaktır.
Türk Ulusu, dün olduğu gibi bu gün de, O’nun düşünceleri etrafında el ele bir araya gelerek her türlü olumsuzluklar karşısında tüm zorlukları aşmasını bilecektir.
Ne mutlu, O’nun kutsal emanetlerine sahip çıkanlara! Bu topraklar üzerinde özgürce yaşayarak Türküm diyebilenlere.
Bayram Ali Bayram
…………………………………………
Rahmetli dedem Ali Bayaram’ın şu sözünü hiç unutmam.”Rusyada 1914-1922 yılları arasında esir kaldım.(Aralık 1914 –Ağustos 1922) Bir müddet sonra Gazi Kemal Paşa bizi aldı”Bu sözü; Atatürk olmasaydı,ben Bayram Ali bayram olarak olmazdım.Kısacası,”olmasaydı olmazdık” sözünü her kim söylemişse çok doğru söylemiş.
Kayıt Tarihi : 9.11.2008 21:46:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

TÜM YORUMLAR (2)