Altın rengi son yaprakta düştü, hüzzamsı bir ahenk yankılanırken kalplerin ta içlerinde. Güz rengi bütün renkler, en amansız hüzünlerini salgıladı en ince kılcal damarlardan her zerreye. Sabahın çiğli vakti gümüş rengiyle gözyaşı olurken yanaklardan süzüldü damlacıklar gamzelere.
Doğanın nakarat halleri insanın gamlı ve kederli gönlüne MIH gibi çakılmakta, çayır ve çimenlerin sarımtırak çığlıkları içlerde yankılanmakta.
Kıyasıya geçiştirilen bu evrim Yaradan,ın muhteşem varlığını dile getirirken, biz insanogluna altından tepsi içinde gümüşten tasla sunulan hayatın en güzel örnegiydi.
Bazen memleketimin dogasıyla hayallere dalarken, bir şelale sesi ya da bozkırlarda meltemsi kokulara bürünmüş rüzgarın sesi ruhumda kopan amansız fırtınaları dindirmeye yetiyor.
Bütün bu güzelliklerin renklerinde gülüşlerini ya da ağıtlarını idrak edemiyor olmamız ruhumuza çöreklenen maddeden kaynaklanıyor olmasını alğılayamıyoruz.
Çevremizde bütün aşkların sevgilerle çoğalması, ya da huzursuzlukların artması yeterince kendi içimizdeki iradeyi denetleyemiyor olmamızdan kaynaklandığı şüphe götürmez bir tespit değil mi? O halde, sonbaharın hüzünlü hali bizleri romantizmin derinlikleride de götürse kederlenmemeliyiz çünkü; gülücüklerimizin daimiyeti için mevsimler kreaktiv(yaratıcı) dönüşümleri boşuna değil.
Bir çok şair şiirlerinde Nisan,ı işlemiştir, Eylül,ü işlemiştir sitemli de olsa bütün ayların ya da mevsimlerin Türk Edebiyatında sarsılmaz yerleri var. Bir çok şarkılarda, romanlarda, şiirlerde, filimlerde Güz (Sonbahar) ayrıcalıkla işlenmiştir.
Kimi sonbaharı anlatan yazılarda karamsarlıklar da ' sonbahar depresyona sebep oluyor' gibi işlensede uzmanları dinleyim (okuyup) mevsimlere göre yaşantımızı hazırlamalıyız, mevsimlerin değişiklikleri insan metabolizmasında oluşan değişiklikleri de beraberinde getirdiği belli, bunun bilinciyle hareket etmek oluşabilecek hastalıkları önleyecektir. Ilkbahar ve yaz nasıl ruhunu dinlendiriyorsa, sonbahar ve kış ayları da öyle olmalı, mevsimlerin kendi dönemlerinde oluşan degişimlerinin güzelliklerini, bir çok dört mevsimi yaşayamayan toplumların varlığını da gözönüne alırsak yaşıyor olduğumuz güzelliklerin farkında olup hayatı daha olumlu kılabiliriz. Mesela; şiir okuyun, roman, dergi, gazete vs.. çünkü bir çok SIKINTILARIN altında madde yatsa da bu SIKINTILARI bilgi edinimi ile yok etmek mümkündür. Bir çok insan kimi zorlukları acısıyla tatlısıyla birbirimiz için sırtımızda taşıdığımızı bilmeliyiz, paylaşmanın diğer adıdır ' mutluluk '
Kayıt Tarihi : 10.8.2016 12:41:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!