Çocukluğumda yerli malını, senede bir gün okula götürülen yiyecek ve içecek günü sanırdım. Büyüdükçe anladım ki hangi meslek dalında olursan ol, kendi çabanla ürettiğin makbuldür. Yerli malı üretebildiğin ölçüde özgürsün. Kendin üretebildiğin ölçüde gerçekten zenginsin.
Çiftçiye minnettarım bu ülkeye kazandırdıkları için, işletmeciye, sanayiciye ama ya mühendisler? Teknolojinin bu kadar hızla geliştiği dünyamızda onlara daha çok muhtaç değil mıydık? Onlar yerli üretmeden kalkınmak mümkün müdür?
""İstikbal göklerdedir" dedi Atam. Haklıydı herzamanki gibi geleceği gören zekası onu ilk uçak fabrikasını açmaya yöneltti. Ama günümüze geldiğimizde malesef dışa bağımlı olmuştuk bu sektörde. Pek çok sektörde olduğu gibi.Seni alnından öpmek istiyorum çocuk.Seni ve birlikte çalıştığın tüm meslektaşlarını.
AKINCI insansız hava aracını göklerde ilk kez ağlayarak seyreden ben ve benim gibi milyonlar için sen bir kahramansın. Bu gerçekten büyük bir adım. Vatana hizmet illa cephede olmaz. Sen vatana en iyi şekilde hizmet ettin. Bayraktar ve ekibi en büyük payelerle ödüllendirilmelidir.
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
Güzel paylaşımınıza ve duygularınızla duygulanmamak elde değildi şiir dostu... Kutlarım yüreğinizi, kaleminizi... bu dörtlüğümüzde çoban sakızımız oluversin... selam ve saygılarımla...
"İstikbal göklerdedir" diyen atam haklıymış
Şad olmalı kabrinde, uçuyorken Akıncı...
Ergenekon, demirci, ruhu kan da saklıymış
Türk'ün yeni çağını, kutluyorken Akıncı...
Elbette...
"Bağımsızlık, ekonomik anlamda dışa muhtaç olmamakla mümkündür..."
Hele de savunmada...
Güvenlikte...
Yazınızı ve konu olanları tebrik ederim Saniye Hanım..
Diline sağlık
beğeni ile okudum
Tebrik ederim
Saniye hanım
kutlarım sizi.
Hürmetler
Bu şiir ile ilgili 4 tane yorum bulunmakta