1-] Bir sosyal birlik yapı içinde olmayan insan gelişemez. İnsanın sosyal birlik yapı içi ilişkilenmesi (aidiyeti) insanın topluma gidecek sürecinin temelidir.
İlk sosyal birlikler aynı klan kişilerinin bir organ el oluş ocaklığı nedeniyle, bir anlamda süt (kan akrabalığı) kardeşliği ilişkisi içinde kardeştiler. Diğer doğuran klan üyelerinin sütü, kendisini doğuran kadının sütü gibi idi, de. Böylesi bir geçişme düşünü öznelliği ve yaşanması var olmalıydı. Aynı sütü emme, ilk sosyal birliğin cinsel ilişki kurmasının da cevazı olmalı idi. Ki başka sosyal aidiyetle ciması yasaktan bir tabudur.
Aitlik sosyolojik birimlerin, kendi içlerinden çıkıp, kendi dışlarına yansıyan ve dıştan insana, sosyal çevre olaraktan etkime yapan, bir iç dış girişmesidir de.
Kızım, oğlum, annem, eşim, köylüm, kader arkadaşım, yurttaşım, aynı yolun yolcusuyuz, arkadaşım, dostum, komşum, av arkadaşım, devrem vs. gibi söylemler sosyal aidiyetinizi belirler.
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Aitleşen sosyal birey, bu ilişkisel kültürle olay ve olguları aklında muhakeme eder ve onu dönüştürür. Bu dönüştürmeleri çevrenin iletişen biçimine enforme ederek gayet iyi iletişip haberleşir. İşte kişi bu yönelmeyi daha cenin iken ve bebekken ve çocukluk aşamalarında iken bizim dahlimiz olmadan tutumlatılacaktır. Yani yetişme çağındaki sosyal ve doğal çevre şartları bize; eğilim alanı olarak, eylem alanı, kendini ortaya koyma, ifade etme alanı; anlama, öğrenme benimseme, girişme alanı olarak tutumlatılmıştır.
BU SERİYİ SİNDİRE SİNDİRE OKUMAK GEREK...
HERBİR CÜMLE YAŞAM GERÇEĞİ İÇERİYOR HOCAM...
SEVGİLER...
Ait olma; sendenim, sana aitim, senin gibiyim, seni anlıyorum, seninleyim deme iletişme ve enformasyon verme, devamlı sinyal gönderme etkinliğidir. Ki benzerleri ile girişen huzur ve güveni, birlikte bulma rahatlığını sağlar. Görsel, anlayışsal, sanal ve girişen imleşmelerdir.
YİNE ANLAMLI BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATIYORSUNUZ HOCAM. EMEK ZAMAN GÖNÜL VERİLEREK YAPILAN ÇALIŞMALARINIZI TAM PUANLA TEBRİK EDİYORUM.SELAM VE DUNA İLE.
Bu şiir ile ilgili 2 tane yorum bulunmakta