Şiir... bir vatan'dır, şair onun gönül vatandaşı.
Her isteyen şair olamaz! ŞAİR, az kimsenin nasibine düşen bir altıncı duygu hisleri ülkesinde yaşayan Kerem-i kimsedir.
Şair; Duygularında ki hassaslığı, inceliği, güzelliği, kendine has üslubunla dile getiren, benimseten, sevdiren bir BİLGE'dir.
Gizemlikler ülkesinde... gönlünce...özgürce...yaşayan bir edebiyat pervanesidir. Şair, ilham alandan çok ilham veren olmalıdır. Şair, her günkü yaşamın, en güzel ve en zavallı hallerinde bile şiire varabilir, şiiri yaratabilir.
Bir bakıma da tutku, beklenti ve düşüncelerin de temsilcisidir.
Şairlerin çoğu yalnızlığı sever. Kendisi ile başbaşa kaldığı ortam...duygularının ARENA meydanı dır! O meydanda, kelimelerle bir eser yaratmanın cengini yapar. Emirleri de kendisi verir, savaşçılığını da kendisi yapar.
Kendisine ait olan 'hak' döngüsünde, kelimelerle yaptığı mücadelenin sonunda mısraları ve şiiri yaratır.
İşte o can verme edimi burada başlar. Şiir bir can verme işidir... DİRİM ve ÖLÜM bağlamında!
Sayın Ahmet Oktay da bu konuda birleşmiştir. ' şiir yazmak bir can verme edimidir! İki anlam var burada... dirim ve ölüm bağlamında... budur şiir yazmak...şiir bir can verme işidir! ...' diyerek.
Kaliteli, HAS şiirin sesi, her zaman bilgeliğin sesidir. Her ne kadar, kurallar, ustalıklar bir ölçüde ayrılsalar da...şiirin yükseği, harikuladesi, aklın kurallarını aşar!
Büyük şair... o zirvede muhakememizi tatmin eden değil; Bizleri allak bullak edendir! İşte yüzyıllarca yaşayan şİir ve şairler o zirveden inmeyen bilgelerdir.
Şair, gerçeği icat etme yalancılığında... her zaman dağların zirvesine çıkmayı düşünebilmelidir. Unutulmamalıdır ki...bütün dağlar... aşılmak için vardır!
Şair şiir yazarken; düşüncelerinde oluşan mısralardaki bir kelime için... kelimeler feda etmesini bilmeli ve becerebilmelidir. Bir şairin beceri kişiliği, herkesten başka olmasında değil...herkesle beraber yaşayabilmesinde gizlidir.
Bence şair, düşüncelerinde (hayâllerinde) ki görüntü ekranını mükemmel okuyabilen ve o deyişleri şiirde bütünleştiren bilge bir yönetmen ve tablonun mimarı ozandır.
Şair her ne kadar şiirlerini ille başkaları beğensinler diye yazmasa da; çoğunluğa hitap eden evrensellik mozaikleri ile süslenmiş şiirler... onu akıllarda ve gönüllerde kalıcı yapar. Ölümsüzlük denilen yaşam buna benzese gerek.
Şiir bir sanattır! Bu cümle bana Aziz Nesin'i hatırlatır. Şöyle demişti...'Bende şiiri çok seviyorum, yazmak istiyorum... ama yazıyorum... yazıyorum... bir de bakıyorum ki; sonunda hep nesir yazıya dönüşüyor şiirler. Bu demek; şiir apayrı bir iş! '...
Maalesef galiba bizde bazen öyle yapıyoruz sanırım. Bu ülkeye şiiri tekrar sevdirmek ve okutturmak istiyorsak o gereken ihtimamı göstermemiz gerekir.
Haydi dostlar...seferber olalım o yüce dağları aşmak için! ŞİİR benim özgürlük ülkemdir! Sevgi ve saygılarımla.
Ahmet Durgut.
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Şiirde olsa, mesajlarını deruni bir ilhamla öz bilgi ve benliği ile aksettiren şairlerin kıymet ve kadimliği muteberdir.
Düşünür, fikir ve faaliyetlerini ister şiir, ister düz yazı ile aksettirsin, önemli olan kendi düşünce ve fikirlerini yansıtmasıdır.
Bireyi, aileyi, toplumu ve insanl ...
Şiire ve şaire dair şimdiye dek okuduğum en güzel en net yazıydı.
Şiirlerine verdiniz değere de ayrıca teşekkür ederim.
Saygımla....
Şairliğin tanımını nede güzel anlatmışsınız feyz almamak mümkün mü ,sizin gibi değerli büyüklerimiz bizleri gönül işçiliğine yönlendiriyor! Size saygılarımı sunarım