Affet Şiiri - Süleyman Bahçekapılı

Süleyman Bahçekapılı
5

ŞİİR


1

TAKİPÇİ

Affet

“…ey yer suyunu yut,
ey gök tut suyunu..."
11/44

murahık düşlerden çıkalı
kaç yüzyıl oldu
nerdesin ey keşt-i nuh?

kalbimi dövdüğüm ikindi vakitleri
yeryüzü
dar geldi hüznüme…

ey perçemimden tutan
eşiklere koştuğumda
tevbe bahşet;

bir menar ey…

sükunet indir
kalbimin akıl duvarlarına;

affet…

yol oğlu olduğumdan beri
mücrim nazarlar saçtım
kalabalık sokaklara…

yürüdüm…

yürüdükçe
ağırlaştım yere doğru,
yüzüm
karanlık geceden parçalara büründü;

affet…

ey en bilen
sabaha varmadan;

affet…

Süleyman Bahçekapılı
Kayıt Tarihi : 29.10.2012 04:07:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin

    Daha önceki yıllarda da günün şiiri seçilen bu şiire biz gereken detaylı yorumumuzu yapmışız. Yeni bir yoruma gerek yoktur vesselam.

    Cevap Yaz
  • Cihat Şahin
    Cihat Şahin

    " (EY MUHAMMED! BENİM NAMIMA ) DE Kİ: ' EY GÜNAH İŞLEMEKTE HADDİ AŞAN KULLARIM! ALLAH'IN RAHMETİNDEN ÜMİT KESMEYİN! ŞÜPHESİZ BEN (TÖVBESİ VE İSTİĞFARI GECİKTİRİLMEDEN YAPILAN VE İÇİNDE KUL VE ALLAH HAKKI OLMAYAN) CÜMLE GÜNAHLARI BAĞIŞLARIM." -Ayet-i kerime meali-

    "BEN GÜNDE YÜZ DEFA TÖVBE EDER, YETMİŞ KERE DE İSTİĞFAR EDERİM.- Fİ MA KAL, EV KEMA KAL- (Hadis-i şerif meali)

    Gerçek "Kest-i Nuh" ,(Nuh'un gemisi), Kur'anın muhkem ayetleri ve Resulullah -s.a.v-'in sahih sünnetleridir Süleyman bey kardeşim. Siz, "Keşt-i Nuh" demişsiniz ama "keşt" ile "kest" farklı manalara gelir. Birisi selamet erdiren manasına gelirken, diğeri "hadis-i şerifleri kaleme alırken yanlış yazılan kısmı kazıyarak yok etmek" manasına gelir ki siz sehven bu manayı "Selamete erdiren gemi manasına" kullanmışsınız.

    İki cihanda da gerçek mut'u yakalayıp, selamete ermek isteyen, Muhammed -s.a.v-'in bizlere diliye tebliğ ettiği son hak kitap olan Kur'an'a ve haliyle izhar ettiği ahlak-ı hasenesine (güzel ahlakına) harfiyen uymalıdır.

    "Tevbe/tövbe", yanlıştan doğruya dönmek, demektir ki, bu dalaletten hidayete ve Tağutlardan Allah'a ve de, cümle hatalardan en müstakim yol olan İslam'a dönmek manalarına gelir. Rabbimiz bizden bunu, can hulka gelmeden yapmamızı emreder ve tövbesini o vakte kadar geciktirenlerin tövbelerini kabul etmeyeceğini beyan eder.

    "Menar", deniz feneri ya da nur manalarına gelir ki, Bu manevi menarın menşe-i Kur'an-ı Hakimdir. Rabbimiz bir ayet-i Kerimede Resulullah için, "SEN ETRAFINA NUR SAÇAN BİR KANDİLSİN, FENERSİN" buyurur. Bunun manası, " Sen Safi Nur olan Kur'an'ın ayinesi ve o nurun neşrine vesile olan bir mübelliği ve de dalalet denizlerinde yolunu kaybedenlerin manevi bir deniz fenerisin." demektir. Yoksa bazılarının zannettiği gibi, Resullah -s.a.v-'in nurdan yaratılmış özel bir varlık olması değildir. Onlarca Kur'an ayetlerinde de beyan edildiği gibi, bütün insanların atası Adem -a.s.-'dır. O ise topraktan yaratılmıştır.

    Rabbim cümle nadimleri ve tövbey-i Nasuh yapanları sabaha bırakmadan, tövbe ve istiğfar ettiği anda affetsin amin! Çünkü, hiç kimsenin değil sabaha çıkmaya, gözünü açıp kapamaya dahi garantisi yoktur.

    Hayırlı çalışmalar Süleyman bey.

    Cevap Yaz
  • Salihanur Bilge
    Salihanur Bilge

    Şiir samimi bir tövbe gibi. Umduğu affa nail olmuştur temennisiyle. İçten dizlerinizi ve sizi tebrik ederim.

    Cevap Yaz
  • Süleyman Bahçekapılı
    Süleyman Bahçekapılı

    uğraşmama rağmen ayet ve sure numarasını şiire ekleyemedim...

    Cevap Yaz
  • Süleyman Bahçekapılı
    Süleyman Bahçekapılı

    epigraf konusunda arkadaşlar haklı. 'kopyala yapıştır' hatası olmuş. aslında rakam olarak ayet ve sure numaraları var. zaten olması da gerekli. uyarı için teşekkürler. güzel düşünceleriniz ve övgüleriniz içinde teşekkürler. 'ey' hitabı ile ilgili düşünceye katılmıyorum, katılmadığım için o kısımları şiirde kullanmaya devam ediyorum. yine de o uyarı için de teşekkürler.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (13)

Süleyman Bahçekapılı