Adını Sen Koy Şiiri - Yorumlar

Cumali Cumalioğlu
81

ŞİİR


1

TAKİPÇİ

Hüseyin adliyenin 2. katını tek başına temizleyen ondokuz-yirmi yaşlarında bir delikanlı.İri boyu, kocaman kafası ve incecik boynu ile hüzünlü, duygulu bir çocuk Hüseyin. Sigortası var mı, yok mu bilmiyorum. İzol'un bilmem hangi köyünden çalışmak için kalkıp Malatya'ya gelmiş. Kimleri nasıl aracı ettiyse bir temizlik şirketinde işe girmiş. Lise çıkışlı bir genç. Saf temiz bir çocuk ve sanıyorum ki Hüseyin bir kızı seviyor.
Güzel bir iş özlüyor Hüseyin. Harıl harıl çalışıyor. Bir yandan da fırsat buldukça KPSS Kitabının fotokopilerinden ders çalışıyor.
Rehberlik Portalı'nda Sevgili Çağla'nın açtığı Deli Gömleği üyelerinden Sevgili Mari'ye mesaj yazdığımı görünce:
-Abi ben de şiir yazıyorum. Sana versem benim için yayınlar mısın? Diyor.
-Bakayım. Azıcık beğenirsem yayınlarım. Çok kötü ise kusura kalma diyorum.
-Abi şiirim yayınlanırsa bana bir faydası olur mu? Diyor. Bu soruya vereceğim yanıt üzücü olsa da
-Olmaz Hüseyin! Diyorum.

Tamamını Oku
  • Cumali Cumalioğlu
    Cumali Cumalioğlu 28.06.2008 - 03:19

    Teşekkürler Atiye Hocam, Üstadem! Saygılarımla...

    Cevap Yaz
  • Atiye Danış
    Atiye Danış 28.06.2008 - 03:08

    Hüseyinin hikayesini sayfasına taşıyan yürekli üstadım kalemine sağlık.Şairden bi şey olmaz doğrudur amma velekin yazmadan da yapamıyoruz üstadımmm

    Cevap Yaz
  • Cumali Cumalioğlu
    Cumali Cumalioğlu 28.06.2008 - 00:16

    'hala aynı tempoda belki daha kötü şartlarda çalışan insanlarımız var' demişsiniz. Doğru. Deyim yerindeyse eğer diz boyu işsizlik var. Bir de Hüseyin gibi gizli işsizler var. Yani ortam öyle sanıldığı gibi güllük gülistanlık da değil. Yine de tüm olumsuzluklara karşın sevmek insanı, sevmek halkını, vatanını, köklerini sevmek önemli benim için. Katkılarınız için teşekkürler Sevgili Dilruba!

    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 33 tane yorum bulunmakta