begonvillerle süslenmiş idam sehpam
sabırsız cellat ve ayaksız bir masa
önce kalem kırıldı
sonra o meş'um soru: son arzun?
/neden son nefeste sorulur? /
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Devamını Oku
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
çok hoş dizeler okudum...
anlamca bir bütün...derinliği olan ..
kelimelerle aranızın iyi olması ayrıca güzel...
saygılarımla ..
şiirinize +10 tam puan anto
ne denilebilir ki..mor ölümlere inat tebrikler..
Ölüm kolay mıdır bilinmez!
Gidenlerin hiçbiri gelmemiş geri
mor aynı zamanda zenginlik simgesi olarak kullanılsa da ölümde de mor kullanılır; belki de her ölüm yeni bir doğum(mu) olduğundan!
derin şiirdi
Sevgiyle kalın
'yaşamak güzel şey' demiş Büyük Usta
ilk arzun!
Bir Tuareg kısrağı olmuş şiir!
Kırılan bir kalemin ve ölümün gölgesinde bile...
Harikasınız
Çok güzeldi yüreğinize sağlık
Saygılar kaleminize
Yeni yılınız kutlu olsun, nice nice mutlu yıllara...'
Karamanlı Âşık Çağlari
enfess..bir şiirdi....şiirdi.
Son nefeste sorulan ilk nefesin bedelidr...
tebrikler...
'açlıktan ölünen,göçük altında kalınan,hıyânetten geçilmeyen,aşk'ın çoğusu gözünde bir okey masası kadar ettiği bir dünyada, Leylâ da Mecnûn'da ,Mecnûn da Leylâ'da fuzûlî işgâldir ..' buydu değil mi sorduğunuz Hocam.. :) Anlatayım dilim döndüğünce..
malûmunuz veçhile,(ne ka' ciddi başladım bak hele) dünyamız türlü türlü ,gizli ve açık kötülüklerle süslü bir örümcek ağı..biz de ona öylece takılıp kalmış sinek larvaları..hani büyür müyüz,gözümüz açılır mı bilmem amma,alışıyoruz sanki bu tavukkarasına.. kötülüğe mi..hâşâ! iyiliğin belki biraz daha ertelenebilir oluşuna.. ömrümüzün son(bahar) dem'i de denebilir bu,sizin tâbirinizle 'meş'um' alışmaya.. kötülük daha az acıtır olur,iyilik daha az sevindirir falan..hatta vefâ,içinde allah yoksa,zaten sadece bozayı anımsatan bir semttir,üsküdar'dan farkı yoktur 'kirletilmişlik' bab'ında..şimdi bu kada mor ölüm'e bir de anahaber bültenlerindeki kıtal ve hadsizlik haberleri eklenince..aslında doğaldır diyorum işte,günümüz insanının sevmeye dair tüm algı,değer ve yetilerinin değişip yitmesi..gayet doğaldır,birbirimizi aldatmamız.. gayet doğaldır,biri bizi sevdiğinde inanmamamız..yahut birini sevdiğimizde onu beceriksizce yitirmemiz..aşk deyince aklımıza sadece ...neyse..Allah settardır.Bugün Allaha imanım daha fazladır..söylemeyeceğim aklıma gelen fotoğrafı..
yani demem o ki Hocam, böyle bir dünyada Leyla diye biri var mıdır,Mecnun diye biri.gayet tabii olamazdır..olduklarını sandıkları an işte birbirlerinin kalplerinde ve hayatlarında bu 'duygu' sadece fuzuli işgaldir.. yersizdir.. aşk artık,yurtsuz kalmıştır kısaca..evet,şiirlerde kendine yer bulacaktır..ama bir ruhta asla. bahsettiğim maddi ve manevi bir mahrumiyet halidir,bu ahirzaman insanına zimmetlenen.. kıyamet de böyle böyle kopacaktır zaten:)
şimdi Hocam.. her şey bir yana,neden bu şiirin altına ezanla kamet arası bana sorduğunuz sorunun cevabını yazdığımı merak ettiniz:)
'neden son nefeste sorulur? 'demiştiniz..öyledi de dünyanın adeti.. ilk anında 'belâ' diyene, son arzusu sorulmaz.. o, tüm arzularını cennete hibe edendir.
yine de iyi sözler eden ve inandıkları gibi yaşayan adamların,iyi sözler eden ve inandıkları gibi yaşayamayan adamlardan daha yakışıklı çıkar fotoğafları Allah katında..:) Allah'ın sevdiğini,kul da sever..mozaiğe gerek yoktur, vesselam..:)
saygılarımla..
felsefe güçlü ;yaşarken ölmek ya da ölümü istemek ..küllerinden yeniden doğmak..öldürenlerin vicdan göstergesi son arzuyu sormaları...belki daha fazlası var şiirde..kaleminize sağlık sayın şair..
Bu şiir ile ilgili 19 tane yorum bulunmakta