ÜLKEMDE MÜLTECİYİM.
Hayatın bu yüzüyle de karşılaştım. Birçok insan aynı durumda, ama farkında-bilincinde değiller. Ne yazık?
Evime yakın bir sokak mı deyim? Cadde mi deyim? Bilmiyorum. İşte, ikisinin arası, upuzun bir yerde, ben de stand açıyorum.
Yıllardır, kaldığım kurumda, engelli gençlerin ve kendimin, üretimlerimizi satmıştım, hep gönüllü olarak. Kermeslerde, görevliydim sürekli. Onurla-gururla, çok severek yapmıştım satışları. Alışığım standlara. Bir de, Alanyum deneyimim var.
Ama bu kez, hiç sevmiyorum yaptığım işi. Ben evrenselim. Katı ve tutucu değilim hiç. Burada her şey, turistlere yönelik. Birkaç liralık satış için, yapmadığımız şaklabanlık kalmıyor.
Onların dilini de konuşmak zorundayız. Tamam, hepimiz başkalarına hizmet ediyoruz, bir biçim de. Toplumsal yaşamın kurallarından birisi bu. Ama öyle bir ortam ve hava oluşuyor ki… Sanki onlar bu ülkenin sahibi, bizler de mülteci-köleleriz. Üstelik, mülteci haklarına bile sahip değiliz.
Konuk olarak ağırlamak başka. Biz zaten, misafirperver bir milletiz. Bu çok güzel. Ama hayatını kazanmak için, onlardan para koparmaya çalışmak, acı geliyor bana. Hem de çok acı.
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
SEVGİLİ NİLGÜN SENİ O KADAR İYİ ANLIYORUM Kİ...KEŞKE BUNLARI YAŞAMASA İNSANLAR AMA NE YAZIK Kİ BUNA MECBUR BIRAKILIYORUZ...
UMARIM DÜŞÜNDÜĞÜN GİBİ BİR İŞ EDİNİR VE HİÇ OLMAZSA HUZUR İÇİNDE ÇALIŞIRSIN CANIM...İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM...SEVGİMLE.
Kötü olan belki beklentilerin maddi yönünün karşılanamıyor olması. Ama güzel olan da herkesle beraber olabilmek .. Bir yerde yaşam perspektifi gibi... Üstteki boyalı camın altında kalanlar yani...
Yüreğinize sağlık sayın Nilgün Acar... Gönlünüzden geçenlerin olması dileği ile ..
Kutluyorum çalışmanızı, saygı ile .....
Bu şiir ile ilgili 2 tane yorum bulunmakta