|
Şişko Nuri 60. Yaşına Huzur Evinde Girdi.
Türk sinemasında 'Şişko Nuri' olarak tanınan ve yaklaşık 300 sinema filminde rol alan Sıtkı Sezgin, 60. doğum gününü huzurevinde gözyaşı döküp daha sonra sevenleriyle göbek atarak kutladı. 08.02.2010
NTY'den İstanbul'a Tam Sayfa
ABD'de yayımlanan New York Times (NYT) gazetesi gezi ekinde 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a tam sayfa ayırdı. 08.02.2010
Kudus'teki Osmanlı Emaneti Restore edildi
Osmanlı’nın İsrail’de bıraktığı emanetlerden Hasan Bey Camii’ne Türkiye sahip çıktı. Mirasımız Derneği, işgal altındaki Yafa’da bulunan ve 20’den fazla saldırıya maruz kalan camiyi restore ettirdi. 08.02.2010
Esir Mehmetçikler Allah'a Böyle Yalvardı
'Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtuvânem, el'amân gûyem, meded hâhem, af be cûyem, zidergâhet ya İlâhî! ' Esir Mehmetçilerin çığlığıydı bu. Birinci Dünya Harbi'nde, Volga kıyısındaki Tatar Câmii'nden yükseliyordu. Dahası da vardı. 06.02.2010
Elif Şafak: 'Anadilim Türkçe'
'Kelimelerle Köprüler Kurmak' Elif Şafak'ın Konferansının Başlığıydı. 06.02.2010
Türk Tasarım Ekibine Çevre Oscarı
''Volitan'' isimli tekne tasarımlarıyla dünya çapında isimlerini duyuran ODTÜ öğretim görevlisi Dr. Hakan Gürsu ve ekibi, Amerika'da her yıl düzenlenen ve ''Çevre Oscarları'' olarak kabul edilen ''Uluslararası Çevreci Tasarım Ödülleri 2009'' yarışmasında iki dalda ödül kazandı. 06.02.2010
Tüm haberler >>
|
Turneye mahkum tiyatrocular! |
| 25.02.2005 |
| |
|
Çanakkale Açık Cezaevi Müdürü Sedat Karaca, 2 yıl önce başlattıkları tiyatro çalışmalarıyla bir ilki gerçekleştirdiklerini, bu öncü çalışma sonrasında tüm cezaevlerini tiyatroya özendirdiklerini savundu.
Çanakkale Açık Cezaevi Müdürü Sedat Karaca, 2 yıl önce başlattıkları tiyatro çalışmalarıyla bir ilki gerçekleştirdiklerini, bu öncü çalışma sonrasında tüm cezaevlerini tiyatroya özendirdiklerini savundu.
Tiyatronun, Türkiye’de turneye çıkan ilk cezaevi tiyatrosu özelliğine sahip olduğunu kaydeden Karaca, “Daha önce ’72. Koğuş’ ve ‘Bekçi Murtaza’ adlı oyunları, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Ankara ve İzmir’de sahneye koyduk. Bu oyunlar gittiğimiz her yerde büyük beğeni topladı. Tiyatrodaki tüm oyuncular hükümlülerden oluşuyor” dedi.
Karaca, bu oyunu turnede sahnelemek için bakanlığa başvuru yaptıklarını, gerekli iznin çıkması halinde çeşitli illerde ‘Kamyon’ adlı oyunu sahnelemek istediklerini kaydetti. Mehmet Erduran’ın 2 perdelik “Kamyon” adlı oyununda rol alan hükümlü Şakir Aslanboğa, Çanakkale Açık Cezaevi’nde 17 aydır kaldığını ve daha önce de “72. Koğuş” adlı oyunda rol aldığını belirtti.
Hiçbir eğitim almadan, bir tiyatro eserini sahnelemenin kendileri için kolay olmadığını dile getiren Aslanboğa, “Bugüne kadar tiyatro bile izlemeyen bizler, bu zor işi başarmayaçalıştık. Bu aktivite sayesinde, turneye çıkma fırsatı buldum. Baştan bize kolay geldi ama oldukça zormuş. Psikoloğumuz ve cezaevi müdürümüzün yardımıyla amatörce olsa da bir şeyler yapmaya çalıştık. Bizim başımızdaki yöneticiler bizi rehabilite edebilmek adına epey uğraştılar. Bu oyunu 18 Mart’ta sergileyeceğiz” diye kaydetti.
Kaynak: AA
|
|
|
|
|